- tofu
- 1 malá mrkev
- kousek cibule
- kousek papriky
- česnek
- řasa dulse
- řasa wakame
- 500 g vody přibližně
- 1 malá cuketa
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička rýžového sirupu
- sůl
- 1 lžička gochujangu
- sezamový olej
Jak připravit korejské jjigae s letní zeleninou
- Do dolsotu nebo jiného hrnce dejte olej, nakrájenou cibuli a osmahněte.
- Když cibule zesklovatí přidejte česnek, cuketu, papriku, mrkev a znovu lehce osmahněte.
- Zalijte vodou, přidejte řasy, osolte, přidejte gochujang, tamari a rýžový sirup, pořádně promíchejte, přikryjte poklicí a vařte dokud zelenina nezměkne. Ovšem nerozvařte jí.
- Když je zelenina uvařená, přidejte tofu a vařte další 4 minuty.
- Podávejte v dolsotu nebo v hlubokých miskách třeba na ramen.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Množství surovin a vody přizpůsobte počtu strávníků.
- Kamenný hrnec dolsot, který vám umožní vařit nejen bibimbap se hodí na různé recepty asijské kuchyně. Dolsot navíc udrží jídlo horké a na stole vypadá opravdu dobře, ale můžete použít například jakýkoli litinový hrnec a misky na servírování.
- Na stránkách Jíme Jinak najdete i recept na další korejské Jjigae – ovšem to je vhodné pro zimní sezonu. Recept zde.
- Podávejte s rýží.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou, hrachovou nebo cizrnovou tamari namísto sójové.
Obměna
- Jakákoliv letní zelenina.
- Pokud budete kupovat pastu gochujang, čtěte složení. Moje je bezlepková,veganská, ale ne všechny jsou takové.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Mnam ♥️
Díky za recept. V textu se píše o bezlepkové, veganské pastě gochujang – je možné prosím uvést konkrétní produkt? Díky