Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Korejské žampiony

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně, kteří si chtějí dopřát něco výjimečného.

Ingredience
  • hnědé a bílé žampiony
  • 2 lžičky gochujangu
  • 2 lžíce tamari
  • 2 lžičky rýžového sirupu
  • 2 lžičky umeocta
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • přírodní tofu
  • shishito papričky
  • sklenice vody
  • 1 lžička kukuřičného škrobu + půl skleničky vody
  • sezamové semínko
  • vločky řasy nori
  • směs koření holy veggie
  • sůl
  • celozrnná rýže basmati

Adámkovi jsou dnes tři roky a čtvrt, skoro rok chodí do školky a nebývá téměř nemocný. Ale ještě ned...

Jak připravit korejské žampiony

  1. Smíchejte gochujang, tamari, umeocet, holy veggie, rýžový sirup, prolisovaný česnek a vodu. Nalijte marinádu do mísy, přidejte natrhané tofu a nakrájené houby. Promíchejte a nechte asi hodinku marinovat.
  2. Uvařte rýži jak jste zvyklí. Celozrnná basmati se vaří 30 minut.
  3. Na pánev dejte očištěné papriky, trošku česneku, olej a osmahněte.
  4. Nyní přidejte marinovanou směs a duste, dokud omáčka nezačne trochu houstnout.
  5. Když je vše, jak má být, přidejte rozmíchaný škrob ve vodě, zvyšte plamen a dovařte znovu do zhoustnutí.
  6. Do uvařené rýže zamíchejte pažitku, vše posypejte vločkami nori, sezamovým semínkem a podávejte.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Houby není třeba vážit, řiďte se podle počtu strávníků.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou, pohankovou nebo cizrnovou tamari namísto sójové a nesójové tofu, např. cizrnové.

Obměna

  • Můžete podávat s jakoukoliv rýží.
  • Místo papričky shishito můžete použít jinou, například kapii.
  • Místo koření holy veggie můžete použít jiné bylinky.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
15. 11. 2024

Další vynikající recept a oběd skoro bez práce, super! Moc mi chutnalo😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houbové kuličky

Pokud hledáte chutnou a zdravou alternativu k masovým kuličkám, pečené žampionové kuličky jsou ideální volbou. Tyto jednoduché kuličky mají příjemnou struk...

Daikon rolky

Daikon rolky jsou lehký a chutný pokrm, kde tenké plátky daikonu obalují voňavou směs, která se při opékání krásně propeče. Díky jednoduché přípravě a skvě...

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Pečené tofu plátky

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.