Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Korejský mrkvový salát

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna léto

Jednoduchý a rychlý recept, který určitě v létě přijde vhod. Pokud máte ve zvyku připravovat si různé buddha bowls, tento salát do nich můžete perfektně uplatnit.

Ingredience
  • mrkve
  • mletý koriandr
  • extra panenský olivový olej
  • stroužky česneku
  • černé sezamové semínko
  • sůl
  • pažitka
  • čerstvá chilli paprička

    Andrea má 3 děti. Nejmladší dcera Tonička je postižená. Nemluví, neoblékne se, nena...

    Jak připravit mrkvový salát po korejsku

    1. Mrkev nakrájejte na nudličky julliene a dejte do mísy.
    2. Prolisujte česnek a dejte ho do malého kastrůlku na olej spolu s koriandrem, sezamovým semínkem, chilli a rozehřejte. Jakmile začne olej lehounce prskat, nalijte ho mrkev, osolte, přidejte pažitku a promíchejte.
    3. Může se konzumovat ihned nebo nechat marinovat v lednici.

    Praktické

    • Snažte se nakrájet mrkev nožem na julliene a nebo, jako já, použijte nástroj na zeleninu, který vám naseká mrkev během několika sekund.
    • Uchovávejte v lednici.

    Obměna

    • Místo pažitky dejte čerstvou cibulkovou nať.
    • Místo olivového oleje můžete použít sezamový.

    Děti

    • Pro děti vynecháme chilli.

    PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

    Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
    Chci jídelníčky pro detox.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    18 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Krájet jsem musela ručně,ale už se marinuje v lednici a je moooc dobrej 🙂 diky Vierko

    Vierka, šalát vyzerá luxusne, je krásne naservírovaný, ale vlastne ako všetky Vaše recepty. V recepte je napísané, že používate stroj na krájanie zeleniny, smiem sa spýtať, aký to je?

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Karamelizované kimchi

    Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...
    16
    2

    Oi-muchim – marinovaná okurka

    Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

    Cuketová pomazánka

    Cuketová sezóna je v plném proudu a tak vám určitě přijde vhod recept na výbornou letní pomazánku, která u nás chutná všem.

    Cuketové nudle v pikantní omáčce

    Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

    Korejské letní jjigae

    Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.

    Thayir Sadam – jogurtová studená rýže

    Tento recept, pocházející z jižní Indie, má několik jmen. Curd Rice, Dahi Chawal, Thayir Sadam, Bagala Bath, Daddojanam atd. Je to osvěžující pokrm vhodný ...