- mrkve
- mletý koriandr
- extra panenský olivový olej
- stroužky česneku
- černé sezamové semínko
- sůl
- pažitka
- čerstvá chilli paprička
Jak připravit mrkvový salát po korejsku
- Mrkev nakrájejte na nudličky julliene a dejte do mísy.
- Prolisujte česnek a dejte ho do malého kastrůlku na olej spolu s koriandrem, sezamovým semínkem, chilli a rozehřejte. Jakmile začne olej lehounce prskat, nalijte ho mrkev, osolte, přidejte pažitku a promíchejte.
- Může se konzumovat ihned nebo nechat marinovat v lednici.
Praktické
- Snažte se nakrájet mrkev nožem na julliene a nebo, jako já, použijte nástroj na zeleninu, který vám naseká mrkev během několika sekund.
- Uchovávejte v lednici.
Obměna
- Místo pažitky dejte čerstvou cibulkovou nať.
- Místo olivového oleje můžete použít sezamový.
Děti
- Pro děti vynecháme chilli.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Krájet jsem musela ručně,ale už se marinuje v lednici a je moooc dobrej 🙂 diky Vierko
Vierka, šalát vyzerá luxusne, je krásne naservírovaný, ale vlastne ako všetky Vaše recepty. V recepte je napísané, že používate stroj na krájanie zeleniny, smiem sa spýtať, aký to je?