- pohanka
- tempeh
- olej
- mletá sladká paprika
- lisovaný česnek
- kmín
- semínka černuchy
- kešu oříšky
- mizuna
- sůl
- tamari
- sezamové semínko
Jak připravit kořeněnou pohanku s tempehem
- Dobře propláchnutou pohanku uvařte a dejte stranou.
- Do pánve dejte olej, kmín a semínka černuchy, prolisovaný česnek, sladkou papriku, na kostičky nakrájený tempeh, sezam, kešu a orestujte.
- Přidejte tamari a trochu vody. Vařte pár minut na vysoké teplotě, poté vsypte pohanku, osolte, promíchejte a na pár sekund dovařte.
- Místo obvyklé petrželky jsem jako posypku použila mizunu.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Po uvaření proplachuji pohanku studenou vodou, aby se tolik nelepila.
- Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.
Obměna
- Můžete použít i jinou libovolnou obilovinu dle vaší chuti.
- Místo mizuny použijte na posypku petrželku nebo rukolu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale uberem olej, sůl a koření.
- Pozor na kešu ořechy vcelku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vynikající 👌
Zo zvyšku ryže +šampiňóny,mrkva,listy reďkovky a cvikly,kimchi…bola opäť rýchla a chutná večera_upršaný pozdrav zo Slovenska do slnečného? Talianska😀