Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Kořeněné dušené tofu Dubu Jorim

Uvařeno
bez lepku
bez vajec

Velmi rychlé korejské jídlo z několika ingrediencí, ideální když nemáte moc času na vaření. Skvělá možnost, jak připravit tofu jednoduše a velice chutně.

Ingredience
2 porce
  • 1 balení tofu natural
  • tamari
  • cibule
  • sezamová semínka
  • rýžový slad
  • sůl
  • gochugaru (chilli na kimchi)
  • česnek
  • jarní cibulka
  • petrželové listy nebo koriandr
  • olej

Kvůli zdravotním potížím jsem se dostala do těžkých depresí, které jsem řešila jídlem. Postupně jsem přibírala, fyzič...

Jak připravit korejské tofu Dubu Jorim

  1. Tofu nakrájejte na plátky a povařte 1 – 2 minuty ve vodě a dejte stranou.
  2. Do pánve dejte olej, cibuli, česnek a lehce orestujte.
  3. Když je cibule zkaramelizovaná, přidejte sůl, gochugaru a mletou sladkou papriku, trošku rýžového sladu a podlijte trochou vody. Uvařte z toho takovou hustší omáčku.
  4. V další pánvi rozehřejte olej a osmažte tofu s každé strany. Pak ho přidejte do hotové omáčky.
  5. Povařte ještě pár minut, aby omáčka pořádně obalila tofu a byla taková pěkně lepkavá.
  6. Opražte sezamová semínka na suché pánvi.
  7. Tofu s omáčkou naservírujte na talíř, posypejte čerstvou jarní cibulkou sezamem a petrželkou.

Praktické

  • Pro lepší stravitelnost povařte tofu cca 1 minutu ve vodě.
  • Je to jídlo, které máte rychle hotové.
  • Připravila jsem si ho se zeleninou a chlebem, ale krásně pasuje k jednoduché vařené rýži.

Obměna

  • Gochugaru je hrubě mletá feferonka. Je základem mnoha jídel v korejské kuchyni. Pokud ji neseženete, lze nahradit klasickou mletou feferonkou smíchanou s troškou uzené mleté papriky.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

 

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    8 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Žampiony s tofu na rýžových těstovinách

    Snadný, rychlý a zdravý oběd či večeře. Smícháním pár ingrediencí dostaneme chutný pokrm.

    Špízy z fritézy

    Křupavé špízy z tofu podávané s pikantní omáčkou. Nenechte se odradit množstvím ingrediencí, je to opravdu snadné a během chvíle připravíte velkou dobrotu....

    Avokádová směs s tofu kostkami a rýžovými nudlemi

    V létě přijde vhod si dát toto zdravé a snadné jídlo. Avokádo nás zasytí a pochutnáme si.

    Gaji Bokkeum

    Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.

    Korejské letní jjigae

    Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.

    Korejské žampiony

    Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...