- 1 balení tofu natural
- tamari
- cibule
- sezamová semínka
- rýžový slad
- sůl
- gochugaru (chilli na kimchi)
- česnek
- jarní cibulka
- petrželové listy nebo koriandr
- olej
Jak připravit korejské tofu Dubu Jorim
- Tofu nakrájejte na plátky a povařte 1 – 2 minuty ve vodě a dejte stranou.
- Do pánve dejte olej, cibuli, česnek a lehce orestujte.
- Když je cibule zkaramelizovaná, přidejte sůl, gochugaru a mletou sladkou papriku, trošku rýžového sladu a podlijte trochou vody. Uvařte z toho takovou hustší omáčku.
- V další pánvi rozehřejte olej a osmažte tofu s každé strany. Pak ho přidejte do hotové omáčky.
- Povařte ještě pár minut, aby omáčka pořádně obalila tofu a byla taková pěkně lepkavá.
- Opražte sezamová semínka na suché pánvi.
- Tofu s omáčkou naservírujte na talíř, posypejte čerstvou jarní cibulkou sezamem a petrželkou.
Praktické
- Pro lepší stravitelnost povařte tofu cca 1 minutu ve vodě.
- Je to jídlo, které máte rychle hotové.
- Připravila jsem si ho se zeleninou a chlebem, ale krásně pasuje k jednoduché vařené rýži.
Obměna
- Gochugaru je hrubě mletá feferonka. Je základem mnoha jídel v korejské kuchyni. Pokud ji neseženete, lze nahradit klasickou mletou feferonkou smíchanou s troškou uzené mleté papriky.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
Buďte první, kdo napíše komentář