- bílý patizon
- cibule
- shishimai nebo shishito papričky
- olej
- 1 lžička rýžového sirupu
- citrónová šťáva podle chuti
- sůl
- semena kmínu
- černá hořčičná semínka
- konopná semínka
- několik semínek pískavice řecké seno
- pažitka
- kari listy sušené
- rýžové vločky
Jak připravit kořeněný patizon
- Patizon oloupejte a nakrájejte na kostičky spolu s cibulí.
- V pánvi rozpalte olej, přidejte patizon, cibuli, shishimai, kari listy, hořčičná semínka, kmín a pískavici. Orestujte, aby se koření aktivovalo.
- Zalijte vodou, osolte a vařte, dokud patizon nezměkne.
- Rýžové vločky namočte asi na 10 minut do vody, sceďte a přidejte do pánve. V případě potřeby přidejte více vody. Přidejte rýžový sirup s citrónovou šťávou. Duste, dokud se vločky neuvaří a vše bude mít lepivou, hrudkovitou konzistenci.
- Posypejte pažitkou a konopnými semínky.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Patizon nakrájejte na malé kostičky, bude rychle vařený a bude mít lepší konzistenci.
- Nevynechte koření.
Obměna
- Místo shishimai použijte třeba kousek kapie.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme, olej, sůl a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář