Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Kořeněný patizon

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Lahodný a jednoduchý pokrm, který spojuje jemnou chuť zeleniny s voňavým kořením. Další tip, jak využít v kuchyni úrodu patizonů.

Ingredience
  • bílý patizon
  • cibule
  • shishimai nebo shishito papričky
  • olej
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • citrónová šťáva podle chuti
  • sůl
  • semena kmínu
  • černá hořčičná semínka
  • konopná semínka
  • několik semínek pískavice řecké seno
  • pažitka
  • kari listy sušené
  • rýžové vločky

Skoro každá žena v některém období svého života začne přemýšlet nad tím, jestli je její váha ideální a jak by ji mohl...

Jak připravit kořeněný patizon

  1. Patizon oloupejte a nakrájejte na kostičky spolu s cibulí.
  2. V pánvi rozpalte olej, přidejte patizon, cibuli, shishimai, kari listy, hořčičná semínka, kmín a pískavici. Orestujte, aby se koření aktivovalo.
  3. Zalijte vodou, osolte a vařte, dokud patizon nezměkne.
  4. Rýžové vločky namočte asi na 10 minut do vody, sceďte a přidejte do pánve. V případě potřeby přidejte více vody. Přidejte rýžový sirup s citrónovou šťávou. Duste, dokud se vločky neuvaří a vše bude mít lepivou, hrudkovitou konzistenci.
  5. Posypejte pažitkou a konopnými semínky.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Patizon nakrájejte na malé kostičky, bude rychle vařený a bude mít lepší konzistenci.
  • Nevynechte koření.

Obměna

  • Místo shishimai použijte třeba kousek kapie.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme, olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Rýže s pečeným patizonem

Máte patizon a nevíte, jak byste ho připravili? Vyzkoušejte tento jednoduchý a přitom velmi lahodný recept a určitě si pochutnáte.

Rýže s cizrnovou trhanicí

Směs rýže a drobenky z cizrnové mouky – netradiční příloha k zelenině a omáčkám. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.