Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Krém z topinamburu a celeru

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Tento krém můžete použít jako omáčku nebo i jako hustou polévku, záleží jen na vás, jak moc ho naředíte. Servírujte ho nejlépe s něčím křupavým, skvěle se k němu hodí fazolové nugetky, ale fantazii se meze nekladou.

Ingredience
  • topinambury
  • celer
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • voda
  • gomasio
  • dýňový prášek
  • prášek z červené řepy
  • čerstvá petrželka
  • olej
  • citrónová šťáva

Potýkala jsem se s různými zdravotními problémy, rozhodla jsem se s nimi zatočit změnou jídelníčku. A nyní se raduji ...

Jak připravit celerovo-topinamburový krém

  1. Do hrnce dejte na malé kousky nakrájený topinambur, cibuli, česnek a celer. Přidejte vodu a vařte, dokud zelenina není měkká.
  2. Vložte vše do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Osolte a promíchejte.
  3. Naservírujte na talíř, posypte petrželkou, gomasiem, práškem z červené řepy, dýňovým práškem, zakápněte citrónovou šťávou a kapkou oleje. Na fotce je i špalda s gremoládou, kterou můžete vynechat.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Na fotce jsou i nugetky z černých fazolí, které se k tomuto krému skvěle hodí.
  • Nezapomeňte na citrónovou šťávu, stačí málo, ale nevynechte jí.

Obměna

  • Nemusíte použít žádný z prášků na ozdobení.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
9. 7. 2024

Mnam
Jen jsem zapomněla rozmixovat 😂😂😂

Výborná polévka 😊 Sice jsem neměla prášek z řepy ani dýně, ale přidala jsem trochu nakrájené dýně kvůli barvičce. Vůbec to nevadilo a byla vynikající. Děkujeme 😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rychlá podzimní polévka

Spolu s podzimem přicházím na chuť polévkám a nejvíc ze všeho mám ráda ty husté a krémové. Tato polévka splňuje vše a navíc je rychlá na přípravu a věřím, ...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Jemný dýňový krém s pikantními žampiony

Tento jemný krém krásně kontrastuje s pikantními houbami a hráškem. Tato hustá a sytá polévka vás krásně zahřeje během chladných dní.

One pot polévka

Tato pikantnější a kořeněná polévka vás hezky zahřeje, je proto vhodná pro toto období. Je poměrně rychlá a jednoduchá. Nezapomeňte na žádné koření, abyste...

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.