- topinambury
- celer
- cibule
- česnek
- sůl
- voda
- gomasio
- dýňový prášek
- prášek z červené řepy
- čerstvá petrželka
- olej
- citrónová šťáva
Jak připravit celerovo-topinamburový krém
- Do hrnce dejte na malé kousky nakrájený topinambur, cibuli, česnek a celer. Přidejte vodu a vařte, dokud zelenina není měkká.
- Vložte vše do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Osolte a promíchejte.
- Naservírujte na talíř, posypte petrželkou, gomasiem, práškem z červené řepy, dýňovým práškem, zakápněte citrónovou šťávou a kapkou oleje. Na fotce je i špalda s gremoládou, kterou můžete vynechat.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Na fotce jsou i nugetky z černých fazolí, které se k tomuto krému skvěle hodí.
- Nezapomeňte na citrónovou šťávu, stačí málo, ale nevynechte jí.
Obměna
- Nemusíte použít žádný z prášků na ozdobení.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam
Jen jsem zapomněla rozmixovat 😂😂😂
Výborná polévka 😊 Sice jsem neměla prášek z řepy ani dýně, ale přidala jsem trochu nakrájené dýně kvůli barvičce. Vůbec to nevadilo a byla vynikající. Děkujeme 😊