Na polévku:
- 1 střední mrkev
- cca 1 hrnek růžiček květáku
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- špetka chilli
- špetka římského kmínu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3/4 hrnku vařené cizrny ( 2 lžíce dáme bokem )
- 700 ml vody/vývaru
Na smetanu:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 1/2 hrnku předem namočených kešu
- sůl
- 70 ml vody
Na cizrnovou posypku:
- 2 lžíce vařené cizrny
- 1 plná lžíce jáhlové mouky
- troška soli
Další ingredicence:
- hrstka vlašských ořechů
- petrželka
Jak připravit krémovou polévku z cizrny
- V hrnci rozpálíme olej, přihodíme nakrájenou mrkev, cibuli, česnek, růžičky květáku a restujeme. Zasypeme kořením, krátce ještě orestujeme a zalijeme vodou/vývarem. Osolíme, přidáme citrónovou šťávu a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme uvařenou cizrnu.
- Do stolního mixéru dáme kešu, sůl a vodu a připravíme tak kešu smetanu. Lžíci smetany zatím dáme bokem na konečné zdobení a do mixéru dáme ke zbytku smetany 2 naběračky husté polévky. Rozmixujeme do hladka a vrátíme do polévky.
- 2 lžíce cizrny obalíme v jáhlové mouce se solí a na pánvi na trošce oleje restujeme na mírném plameni dozlatova. Ke konci přihodíme vlašské ořechy.
- Před podáváním polévku ozdobíme křupavou cizrnou, ořechy, smetanou a petrželkou.
Praktické
- Pokud nechcete v polévce kousky, můžete ji rozmixovat celou.
- Polévka je skvělá s kouskem kváskového pečiva.
- Chilli i česneku si dejte dle své chuti.
Obměna
- Můžete použít i jinou smetanu ( ovesnou, mandlovou atd ..)
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření,
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Lahodné. I mým pubertálním synům chutnalo.
Mňam ❤️