- 1 litr zeleninového vývaru/nebo vody z uvařených fazolí
- 150 g batátu
- 150 g mrkve
- 1 větší cibule
- snítek kopru
- 1,5 hrnku uvařených bílých fazolí
- olej
- miso pasta
- umeocet
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce pesta z medvědího česneku (nemusí být)
- sůl
- na ozdobu: petrželka, kopr
Jak připravit fazolovou polévku
- Pokud nemáme uvařené fazole, doporučujeme je předem namočit (klidně přes noc) a pak uvařit do měkka v papiňáku asi hodinu, ve dvojnásobku vody.
- Dáme ohřát zeleninový vývar nebo použijeme vodu z fazolí.
- Cibuli, mrkev a batát nakrájíme na větší kostky.
- Na dno hrnce dáme olej, přidáme zeleninu a sůl a společně chvíli restujeme.
- Přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vařícím vývarem nebo vodou z fazolí, přidáme vařené fazole a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny.
- Polévku vypneme, přidáme pesto z medvědího česneku, lžíci miso pasty a rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladkého krému.
- Dochutíme umeoctem a nakrájeným čerstvým koprem.
- Podáváme posypané petrželkou nebo koprem.
Praktické
- Pokud by byla polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody.
Obměna
- Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
- Místo fazolí můžete použít jakoukoliv jinou luštěninu.
Děti
- Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
- Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.
Děti od 2 let mohou polévku s námi.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Další mnam husťačka ♥️Děkujeme JJ ♥️
Vynikajíci