- quinoa
- bílé fazole
- mrkev
- pórek
- extra panenský olivový olej
- sušené kari listy
- černá hořčičná semínka
- sójový jogurt řeckého typu
- gochugaru (chilli na kimchi)
- citrónová šťáva
- citrónová kůra z bio citrónu
- sůl
- čerstvá petrželka
- slunečnicová semínka
- okvětní lístky měsíčku
Jak připravit krémovou quinou
- Fazole uvařte a dejte stranou.
- Uvařte quinou a dejte stranou.
- V pánvi rozpalte olej, přidejte nasekaný pórek a mrkev, kari listy, hořčičná a slunečnicová semínka, gochugaru a lehce orestujte.
- Zalijte vodou a vařte, dokud pórek a mrkev nezměknou. Nevyvařte všechnu tekutinu. Přidejte sůl, fazole, quinou a promíchejte.
- Ke konci varu přidejte pár lžic jogurtu, citrónovou šťávu a kůru, promíchejte, ale už nevařte.
- Podávejte posypané petrželkou a pro jarnější verzi okvětní lístky měsíčku.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte množství strávníků.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt.
Obměna
- Používám gochugaru, protože mi vyhovuje stupeň pikantnosti a chuť. Pokud ho nemáte nebo vám nevyhovuje, přidejte místo něj jakoukoliv chilli papričku.
Děti
- Kořeněné a pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Děkuji za recept. Tofu místo fazolí, ale taky moc dobré
Úžasné jedlo. Rýchle, veľmi chutné. Mám veľmi rada jedlá “z jedného hrnca” , ktoré sú hotové do 20 min. A stačí na ne jedna esbitka 😊 a ide sa do práce. Vierka veľmi ďakujem za Tvoje inšpiratívne recepty. Vždy sa na ne teším a žasnem ako úžasne vieš kombinovať suroviny. Ďalší recept medzi moje obľúbené…