- quinoa
- bílé fazole
- mrkev
- pórek
- extra panenský olivový olej
- sušené kari listy
- černá hořčičná semínka
- sójový jogurt řeckého typu
- gochugaru (chilli na kimchi)
- citrónová šťáva
- citrónová kůra z bio citrónu
- sůl
- čerstvá petrželka
- slunečnicová semínka
- okvětní lístky měsíčku
Jak připravit krémovou quinou
- Fazole uvařte a dejte stranou.
- Uvařte quinou a dejte stranou.
- V pánvi rozpalte olej, přidejte nasekaný pórek a mrkev, kari listy, hořčičná a slunečnicová semínka, gochugaru a lehce orestujte.
- Zalijte vodou a vařte, dokud pórek a mrkev nezměknou. Nevyvařte všechnu tekutinu. Přidejte sůl, fazole, quinou a promíchejte.
- Ke konci varu přidejte pár lžic jogurtu, citrónovou šťávu a kůru, promíchejte, ale už nevařte.
- Podávejte posypané petrželkou a pro jarnější verzi okvětní lístky měsíčku.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte množství strávníků.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt.
Obměna
- Používám gochugaru, protože mi vyhovuje stupeň pikantnosti a chuť. Pokud ho nemáte nebo vám nevyhovuje, přidejte místo něj jakoukoliv chilli papričku.
Děti
- Kořeněné a pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Úžasné jedlo. Rýchle, veľmi chutné. Mám veľmi rada jedlá “z jedného hrnca” , ktoré sú hotové do 20 min. A stačí na ne jedna esbitka 😊 a ide sa do práce. Vierka veľmi ďakujem za Tvoje inšpiratívne recepty. Vždy sa na ne teším a žasnem ako úžasne vieš kombinovať suroviny. Ďalší recept medzi moje obľúbené…
Pred quinou v hlavnom jedle som mala “rešpekt”,dlho som ju miešala napr.s ryžou,ale dnes som si ju užila na obed,večeru aj v sladkosti😀miesto fazulí šošovica beluga