- červené zelí
- cibule
- česnek
- černé fazole
- hrst kešu
- olej
- umeocet
- čerstvá petrželka
- čerstvé jalapeňo paprička
- sůl
- citrónová šťáva
Jak připravit krémové kroupy se zelím fazolemi
- Uvařte kroupy a dejte stranou.
- Uvařte fazole a dejte stranou.
- Namočte kešu asi na 1 hodinu. Poté vyměňte vodu, přidejte část čisté a promixujte s citrónovou šťávou a solí. Může to být docela tekuté, zhoustne to později.
- Do pánve nalijte olej, rozehřejte ho a přidejte nakrájenou cibuli a zelí. Orestujte, pokapejte umeoctem, promíchejte, zakryjte poklicí a duste na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne.
- Do větší pánve dejte trochu oleje a prolisovaný česnek a prohřejte, dokud se česnek nerozvoní.
- Nyní do mixéru spolu s kešu přidejte část dušeného zelí a rozmixujte.
- Přidejte do pánve s česnekem rozmixovaný krém, kroupy, fazole (některé si nechejte na dekoraci), promíchejte a povařte pár minut.
- Krémové kroupy naservírujte na talíř, ozdobte fazolemi a zbytkem dušeného zelí, posypte petrželkou a nasekanou jalapeňo papričkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pro vaření krup a fazolí použijte tlakový hrnec, příprava pak bude rychlejší.
- Množství ingrediencí přizpůste počtu strávníků.
- Pokud možno nevynechejte umeocet, ne jenom kvůli chuti, ale kvůli jeho schopnosti umocnit barvu toho červeného zelí.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv jinou obilovinu a luštěninu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a olej a vycháme jalapeňo papričku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vzhledově nic moc, ale chuťově 😋 super. Diky Vieruško 🙏
Tak farebne som “inde”😀,ale na chuti to našťastie nemalo vplyv,uľahčila som si to kešu maslom..