Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Krémové rizoto s fazolemi

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingrediencí v jednom pokrmu.

Ingredience
2 porce
Na krém:
  • 100 g vařených fazolí cannellini
  • 300 g vody z vaření fazolí
  • 20 g tahini
  • citrónová šťáva
  • sůl
Ostatní ingredience:
  • celozrnná rýže Baldo
  • hlíva
  • fazole cannellini
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • pažitka
  • česnek

Chci svěřit se svým životním příběhem, abyste pochopili, co muselo mé tělo snést a jak blahodárné a zachraňující účin...

Recept na krémové rizoto s fazolemi a hlívou

  1. Uvařte rýži a fazole, jak jste zvyklí. Vodu z vaření fazolí nechte stranou.
  2. Všechny ingredience na krém rozmixujte.
  3. Do pánve dejte nakrájené houby a česnek. Osmahněte.
  4. Přidejte uvařené fazole, osolte, opepřete a promíchejte.
  5. Fazole zalijte krémem, přidejte uvařenou rýži, promíchejte a pár minut povařte.
  6. Posypejte pažitkou a podávejte.

Praktické

  • Na osobu počítám 80 – 90 g rýže.
  • Přidali jsme i balzamikové šalotky pečené v horkovzdušné fritéze.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv fazole.
  • Můžete použít jakoukoliv rýži nebo i jinou obilovinu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...