Na krém:
- 100 g vařených fazolí cannellini
- 300 g vody z vaření fazolí
- 20 g tahini
- citrónová šťáva
- sůl
Ostatní ingredience:

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

- celozrnná rýže Baldo
- hlíva
- fazole cannellini
- olej
- pepř
- sůl
- pažitka
- česnek
Recept na krémové rizoto s fazolemi a hlívou
- Uvařte rýži a fazole, jak jste zvyklí. Vodu z vaření fazolí nechte stranou.
- Všechny ingredience na krém rozmixujte.
- Do pánve dejte nakrájené houby a česnek. Osmahněte.
- Přidejte uvařené fazole, osolte, opepřete a promíchejte.
- Fazole zalijte krémem, přidejte uvařenou rýži, promíchejte a pár minut povařte.
- Posypejte pažitkou a podávejte.
Praktické
- Na osobu počítám 80 – 90 g rýže.
- Přidali jsme i balzamikové šalotky pečené v horkovzdušné fritéze.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv fazole.
- Můžete použít jakoukoliv rýži nebo i jinou obilovinu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář