- hlíva ústřičná
- tofu natural
- olej
- čerstvá jarní cibulka
- čerstvá petrželka
- sůl
- 80 g kešu
- asi 150 g vody
- citrónová šťáva
- lahůdkové droždí
- kajenský pepř
- sladká paprika
- kmín
- bílá cibule
Jak připravit hlívu s krémovou omáčkou s tofu
- Kešu oříšky namočte na několik hodin do vody.
- Poté je slijte, vložte do mixéru společně s čistou vodou, solí, sladkou paprikou a citrónovou šťávou. Rozmixujte do hladka, abyste získali spíše tekutou konzistenci. Dejte do lednice odpočinout.
- Hlívu dejte na pánev vyloženou pečicím papírem, lehce ji osolte, pokapejte olejem a pečte dozlatova.
- Zatímco jsou houby v troubě, na pánev nalijte olej a přidejte kmín s nakrájenou bílou cibulí. Jemně orestujte, poté prsty na cibulku rozdrobte tofu, posypte lehce kajenským pepřem, promíchejte, podlijte vodou a pár minut poduste.
- Nyní na tuto směs nalijte kešu smetanu, podle potřeby ještě dosolte, promíchejte a pokračujte ve vaření. Kešu omáčka začne hned houstnout a dostane krémovou konzistenci. Jakmile je hustá, přidejte lahůdkové droždí a promíchejte.
- Na talíř dejte pečenou hlívu, navrch přidejte tofu a nakonec posypte čerstvou cibulkou a petrželkou.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Použijte jako přílohu a pro doplnění kompletního talíře.
- Zbylou kešu smetanu uchovávejte maximálně dva dny v lednici.
Obměna
- Můžete vynechat pálivý kajenský pepř.
- Místo hlívy můžete použít i jiné houby.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme kajenský pepř a ubereme sůl, olej a ostatní koření.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Vynikající večeře od Vierky. Tentokrát pro celou rodinu 🙏❤️
Měli jsme dnes k obědu a moc jsme si pochutnali, opravdu velmi chutné a rychle hotové. Děkuji za recept!