Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Křenové červené zelí

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka

Klasické dušené zelí vás už nebaví? Zkuste toto s jablíčkem a křenem. Můžete podávat s knedlíkem nebo třeba těstovinami.

Ingredience
  • 1 lžíce oleje nebo rostlinného másla
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • 500 g kysaného červeného zelí
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • sůl, ocet, případně slad nebo sirup dle chuti

O tom, že strava může zmírnit potíže spojené s přechodem jsem se přesvědčila na vlastní kůži. Díky změně stravy podle...

Jak připravit křenové zelí

  1. Na oleji osmahneme pokrájenou cibulku se solí.
  2. Přidejte na malé kostičky nakrájené jablko a chvíli restujte.
  3. Vmíchejte slité a překrájené zelí a duste cca 10-20 minut doměkka.
  4. Přidejte křen a dochuťte.
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Pokud chcete získat všechny živiny z křenu, přidávejte ho až po vypnutí zelí (až už se nevaří).
  • Zelí podáváme s knedlíky, těstovinami či jinou obilovinou a například tempehem na medu, tempehovými žebírky, uzeným tofu, seitanem nebo karbanátky. Výborné je i se špízy.

Obměna

  • Místo červeného zelí můžeme použít i klasické bílé.
  • Jablko můžeme i nastrouhat najemno nebo nahrubo.
  • Můžeme přidat i rozinky.
  • Výborné je toto zelí ochucené balzamikem.

Děti

  • Zelí je vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme na křenu.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.

Pečená zelenina s popencem a kopřivou

I když je jaro studené, stejně si ho dáme na talíř. V téhle podobě vás rozhodně zahřeje.