- uvařené ječné kroupy
- uvařené fazole
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- kus kapusty
- hrst kysaného zelí
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mahá koření
- 1/2 lžičky červené papriky
- 1/2 lžičky uzené papriky (nebo dle chuti)
- 1 lžička pesta (z medvědího česneku, mangoldového, bazalkového nebo petrželkového, ale není nutné)
- 1 lžíce tahini
- k dochucení: sojová omáčka, sůl, ocet
Jak připravit rizoto z krup
- Na oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova s větší špetkou soli.
- Přidáme nakrájenou kapustu, fazole, zelí a vše orestujeme dozlatova.
- Okořeníme a vmícháme kroupy.
- Zalijeme troškou vody a podusíme do změknutí kapusty.
- Ochutíme sojovou omáčkou, pestem, rýžovým nebo jablečným octem a tahini dle chuti.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Toto jídlo je rychlovka, když máte uvařené i luštěniny i obiloviny. Je to skvělý tip na rychlou večeři nebo jídlo do práce a zároveň kompletní talíř. Pro doplnění ještě přidejte blanšírovanou nebo napařenou zeleninu, trošku salátu a pickles.
Obměna
- Místo fazolí můžete dát jinou uvařenou luštěninu (třeba celý hrách nebo cizrnu), anebo tofu či tempeh.
- Kapusta se dá nahradit hlávkovým zelím.
- I kroupy můžete zaměnit za jinou obilovinu.
- Pesto můžete vynechat.
- Tahini se dá nahradit například mandlovým máslem.
Děti
- Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dokonale jedlo, keď máte kel ( kapustu)
Veľmi rada sa k nemu vraciam, mnaaam😍
Dnes so šošovicou, kešu smotana dokonala delikatesa🥰😀 Ani netreba velmi dochucovat