Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Křupavá zlatavá kapusta

Uvařeno

Mám moc ráda zeleninu, která je stále křupavá a šťavnatá, ale zároveň je hezky dozlatova osmahlá. Tak právě taková je tato kapusta.

Ingredience
pro 1 porci
  • čtvrtka malé kapusty
  • 1 lžíce oleje
  • shoyu
  • 1-2 stroužky česneku
  • špetka soli

Saša se přihlásila do kurzu a rozhodla se se mnou podělit o svoje úspěchy za posledních pár dní. Je toho toli...

Jak na křupavou zlatavou kapustu
  1. Do hrnce s tlustým dnem nalijte olej a dejte ho pořádně rozehřát.
  2. Nakrájejte kapustu i česnek na tenké proužky.
  3. Jakmile je olej horký, vsypte kapustu i s česnekem, posolte špetkou soli, zakryjte pokličkou a ztlumte na nejnižší plamen.
  4. Duste cca 4-5 minut (v polovině zkontrolujte, zda-li se nepřipaluje).
  5. Kapusta by měla být křupavá a mírně osmahlá (zlatavá). Postříkejte shoyu a vypněte.
  6. Posypte pažitkou nebo petrželkou.
Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
  • Podávejte například s kaší z jáhel vařených s jasmínovou bílou rýží jako snídani nebo jako křupavou zeleninovou přílohu k hlavnímu chodu.
  • Pro čistě bezlepkovou verzi použijte omáčku tamari namísto shoyu, která obsahuje lepek.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou omáčku, např. hrachovou, pohankovou nebo cizrnovou.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

32 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea Karla
11. 6. 2024

Výborný recept👍

Dobrota veliká 😊…s rýží basmati, čočkou beluga, kysaným zelím, nastrouhanou mrkví, posypané pórkem a opraženým slunečnicovým semínkem😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Růžičková kapusta na sladkém curry

Jako dítě jsem růžičkovou kapustu nesnášela. Ovšem tahle verze je pro mě lahůdkou a chutná i dětem.

Cuketový “tatarák”

Cuketové zelí a cuketové bramboráky jsou už nuda. Ale co takový cuketový tatarský biftek?! Je téměř k nerozeznání od klasického, je bez masa i vajíček a je...

Pikantní kari omáčka

Tato jednoduchá omáčka u mého muže naprosto zabodovala! Lehce pikantní pro něj, dýňová kvůli mě. Jedním slovem lahoda.

Luxusní podzimní zelenina s pekany na sladu a skořici

Tato lahůdka je výtečným jídlem do sychravých dnů. Potěší mlsný jazýček dospělých i dětí. Měkkoučká dýně, křupavé kapustičky a oříšky a to vše ve sladko-ko...

Špagety z dýně ve stylu Pad Thai – lepší než klasické nudle!

Toto jídlo je přímo gastronomický zážitek. Rozhodně lepší než klasické Pad Thai nudle! Pokud milujete dýně a thajskou kuchyni, nažhavte troubu a upečte si ...

Pikantní špagetová dýně s mangoldem

Špagetová dýně nezklame nikdy. Pokud máte taky na zahrádce mangold, udělejte si tuhle naší “špenátovou” verzi. Se špenátem je samozřejmě taky s...