Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Kukuřičné těstoviny s fazolemi černé oko

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Těstoviny nemusí kazit naši postavu ani zatěžovat trávení. Zkuste si je udělat s fazolemi a zeleninou. Další skvělá rychlovka!

Ingredience
pro 4 porce
  • kukuřičné těstoviny
  • 1 hrnek vařených fazolí
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • kus čínského zelí
  • čerstvé nebo sušené bylinky: oregáno, tymián, bazalka
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • olej
  • voda na podlití

Lucka je maminka dvou malých dětí, z toho starší 7 letá Ninuška je těžce mentálně postižená. Dneska ...

Jak připravit rychlé těstoviny s fazolemi
  1. Dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu osolíme, přidáme trošku oleje a těstoviny v ní uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Oloupeme a očistíme zeleninu a pokrájíme na větší kostky.
  3. Ve woku osmažíme na oleji se solí nejprve cibuli, pak přidáme ostatní zeleninu, vařené fazole, sójovou omáčku a bylinky (čerstvé dávám až na konec).
  4. Společně orestujeme, pokud je třeba, podlijeme trochou vody (jen lžíce, dvě).
  5. Restujeme jen krátce, aby zelenina byla křupavá.
  6. Přidáme uvařené těstoviny, promícháme a máme hotovo.

Praktické

  • Pro zachování bezlepkové varianty použijeme sójovou omáčku tamari, ne shoyu.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou omáčku tamari, např. pohankovou, cizrnovou nebo hrachovou.

Kombinujeme

  • Touto kombinací jsme dostali kompletní talíř.
  • K dokonalosti chybí jen trochu syrové a kvašené zeleniny, což můžeme hravě dohnat během toho, co se vaří těstoviny a restuje zelenina.

Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart

Obměna

  • Fazole můžeme zaměnit za jiný druh nebo zvolit jiné luštěniny.
  • Zeleninu můžeme dát podle sezóny, stejně jako bylinky.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, menším ubereme sůl a olej, s fazolemi začínáme až po jiných luštěninách, záleží tedy, zda už je dítě zvyklé je jíst.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Příjemná rychlovka a výsledkem výborný těstovinový salát. Dělala jsem poprvé fazole pinto a byly v něm skvělé :-)

Spis takovy testovinovy salat, pribrani rozhodne nehrozi :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Arašídové stew

Toto výborné zahřívací jídlo, jehož příprava vám nezabere mnoho času, můžete nakombinovat s oblíbenou obilovinou či plackami a zeleninu i obilovinu můžete ...

Thajské rýžové nudle s hlívou v kari omáčce

Máte rádi thajskou kuchyni? Pak vyzkoušejte naši oblíbenou večeři pro teplé dny. Je to rychlovka a chutná naprosto skvěle.

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.