rozkvas:
- 150 g žitné chlebové mouky
- 150 g vody
- 1 lžíce aktivního kvásku
těsto:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 250 g pšeničné chlebové mouky
- 150 g kukuřičné mouky
- 230 g vody
- 2 lžičky soli
- Slunečnicová semínka
Jak připravit kukuřičný kváskový chleba
- Smícháme všechny suroviny na rozkvas a necháme ho 9-12 hodin kvasit (v teple stačí 6 hodin).
- K rozkvasu přidáme všechny zbylé ingredience a vymícháme těsto.
- Přikryjeme fólií a každých 40 min překládáme.
- Opakujeme asi 3-4 krát.
- Potom tvarujeme chlebík.
- Necháme kvasit 3 hodiny.
- Pečeme v troubě nejdřív se záparou na 250°C 10 min, potom bez zápary na 200°C ještě 20 min.
- Necháme vychladnout a krájíme.
Praktické
- Recept je na jeden chléb, ale dají se dělat i menší chlebíky (3-4 ks).
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Krasavec ❤️
Dobrý deň, mohli by ste mi vysvetlit čo je pečenie so záparou a bez? Ďakujem. B.