- několik čerstvých jedlých kaštanů
- 90 g rýže na sushi
- černá a bílá sezamová semínka
- 1 lžičky tamari
- sůl
- kousek mořské řasy kombu
Jak připravit japonskou rýži s kaštany
- Kaštany namočte na 1 hodinu do studené vody. Poté do kůry udělejte zářez a dejte do trouby na maximální teplotu na 30 minut. Po upečení kaštany oloupejte.
- Rýži propláchněte, dejte do hrnce s vodou s trochou soli a tamari, řasou kombu a k rýži přidejte kaštany. Vařte asi 20 minut do vstřebání vody.
- Odstraňte řasu, promíchejte, přidejte opražená sezamová semínka.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Pokud máte vlastní způsob, jak oloupat kaštany, použijte ho.
- Řiďte se velikostí kaštanů, já dávám přednost těm malým.
- Pokud použijete velké kaštany, rozpulte je před vařením.
- Kaštanů oloupejte vždycky několik navíc, některé mohou být červivé a některé prostě nejde oloupat.
- Použijte kulatou lepivou rýži na sushi.
Děti
- Větším dětem.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Vyborne to je! Mela jsem s pecenou mrkvi a cockanezou.
To vypadá zajímavě. Určitě musím vyzkoušet. 😁