- několik čerstvých jedlých kaštanů
- 90 g rýže na sushi
- černá a bílá sezamová semínka
- 1 lžičky tamari
- sůl
- kousek mořské řasy kombu
Jak připravit japonskou rýži s kaštany
- Kaštany namočte na 1 hodinu do studené vody. Poté do kůry udělejte zářez a dejte do trouby na maximální teplotu na 30 minut. Po upečení kaštany oloupejte.
- Rýži propláchněte, dejte do hrnce s vodou s trochou soli a tamari, řasou kombu a k rýži přidejte kaštany. Vařte asi 20 minut do vstřebání vody.
- Odstraňte řasu, promíchejte, přidejte opražená sezamová semínka.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokud máte vlastní způsob, jak oloupat kaštany, použijte ho.
- Řiďte se velikostí kaštanů, já dávám přednost těm malým.
- Pokud použijete velké kaštany, rozpulte je před vařením.
- Kaštanů oloupejte vždycky několik navíc, některé mohou být červivé a některé prostě nejde oloupat.
- Použijte kulatou lepivou rýži na sushi.
Děti
- Větším dětem.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
To vypadá zajímavě. Určitě musím vyzkoušet. 😁