Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Kuri Gohan rýže s kaštany

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna podzim

Kuri Gohan –  kaštanová rýže, japonské jídlo, velmi jednoduché a sezónní.

Ingredience
  • několik čerstvých jedlých kaštanů
  • 90 g rýže na sushi
  • černá a bílá sezamová semínka
  • 1 lžičky tamari
  • sůl
  • kousek mořské řasy kombu

Vedla jsem deníček během kurzu – ten vývoj v myšlení a vnímání těla je neuvěřitelný! Ke změně mě přivedla potra...

Jak připravit japonskou rýži s kaštany

  1. Kaštany namočte na 1 hodinu do studené vody. Poté do kůry udělejte zářez a dejte do trouby na maximální teplotu na 30 minut. Po upečení kaštany oloupejte.
  2. Rýži propláchněte, dejte do hrnce s vodou s trochou soli a tamari, řasou kombu a k rýži přidejte kaštany. Vařte asi 20 minut do vstřebání vody.
  3. Odstraňte řasu, promíchejte, přidejte opražená sezamová semínka.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Pokud máte vlastní způsob, jak oloupat kaštany, použijte ho.
  • Řiďte se velikostí kaštanů, já dávám přednost těm malým.
  • Pokud použijete velké kaštany, rozpulte je před vařením.
  • Kaštanů oloupejte vždycky několik navíc, některé mohou být červivé a některé prostě nejde oloupat.
  • Použijte kulatou lepivou rýži na sushi.

    Děti

    • Větším dětem.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    7 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    To vypadá zajímavě. Určitě musím vyzkoušet. 😁

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Heukmi Bap – korejská fialová rýže

    Vyzkoušejte tuto netradiční a přesto velice jednoduchou přílohu, kterou si můžete ozvláštnit svůj talíř.

    Zosui – mléčná polévka bez laktózy

    Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

    Bun dosa

    Bun dosa jsou placičky z fermentované rýže dle receptu z jižní Indie. Jsou skvělé například k curry nebo chutney. Jejich příprava vám zabere trošku času, a...

    Prasorizo – řecký pórek s rýží

    Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

    Tahdig – perská rýže

    Osvěžte svůj talíř netradiční přílohou z perské kuchyně. Tahdig je jednoduchá příprava rýže s křupavou krustou, která se má vytvořit na dně hrnce.

    Zimní závitky

    Vyzkoušejte tyto zimní závitky s vynikající náplní a pikantní omáčkou. Doufám, že si pochutnáte jako my.