Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Kváskové koblížky s jahodovou polevou

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
Těsto:
  • 100g pohankové mouky
  • 50g rýžové mouky
  • 2 lžíce rýžového kvásku
  • 3 lžic rýžového sirupu
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • lžička perníkového koření
  • špetka soli
Jahodová poleva:
  • hrnek čerstvých/mražených jahod
  • rýžový sirup podle chuti
  • trocha citronové šťávy
  • voda na podlití
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • špetka soli

Diagnóza zněla rakovina 3. stupně. Marcelu čekal klasický postup – chemoterapie, operace a ozařování. Navzdory ...

Postup

  1. Smícháme ingredience na těsto a přidáme vlažnou vodu tak, aby nám vznikla hustší kaše.
  2. Těsto vlijeme do vymazaných forem na koblížky a necháme 3.5h kvasit.
  3. Koblížky pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15-20minut (kontrolujeme špejlí).
  4. Připravíme si jahodovou – jahody rozvaříme v troše vody, přidáme rýžový sirup a citronovou šťávu a pomixujeme.
  5. V troše vody rozmícháme maizenu a přidáme k rozmixovaným jahodám.
  6. Směs mícháme ještě pár minut po zhoustnutí.
  7. Vychladlé koblížky vyndáme z formy a vrchní stranou máčíme v jahodové polevě.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

moc krasny recept👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Velikonoční beránek z kvásku (vegan)

Výborný zdravý kynutý kváskový beránek z celozrnné mouky, bez cukru, vejce i mléka.

Bezlepkový mazanec

Ráďa dělá mazanec přirozeně bezlepkový, bez vajec a bez cukru, jak se na Jíme Jinak recepty sluší a patří.

Pražené ořechy

Mňáááám ♥️♥️♥️Tak sebechvála smrdí, ale tohle je teda dobrota.

Zdravé celozrnné muffiny

Velmi jednoduchý a rychlý recept na muffiny, který můžete libovolně obměňovat a pokaždé budou “mafiny” jiné, vždycky ale skvělé!
11
5

Nepečený jablečný dort s rybízem

Jestli něco osvěží víc než zmrzlina, tak je to tenhle dort. Jako jako dítě jsem ho milovala a dnes si ho užíváme ve zdravější variantě bez cukru a bez lepk...