- 3 hrnky nahrubo nasekaného květáku
- 2-3 stroužky česneku
- 1/4 hrnku rostlinného mléka (výborné je mandlové bez cukru)
- 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky mletého pepře
- hrst kešu oříšků
- nať z petržele (není podmínka)
- 2-3 středně velké žampiony
- (další) 2 stroužky česneku
- olivový olej
Postup
- Nachystáme si kastrol s osolenou vodou, ve které později uvaříme špagety
- Dáme vařit, nebo napaříme květák.
- Jakmile je uvařený, dejte vařit špagety dle obvyklého postupu.
- V kuchyňském robotu rozmixujte na jemné kousky kešu a dejte stranou.
- Náslédně do hladka mixujte květák (bez vody, ve kterém se vařil, tu si nechte třeba na polévku), citronovou šťávu a mléko. Pokud chcete krémovější konzistenci, dejte více mléka.
- Přidejte nasekaný česnek, lahůdkové droždí, sůl, pepř a dříve rozmixované kešu ořechy. Mixujte, dokud nedocílíte opravdu krémové konzistence.
- Na pánvi lehce (asi 2min) osmahněte na plátky nakrájené žampiony a česnek (také na plátky). Přidejte krémovou směs, promíchejte.
- Po chvíli smíchejte se špagetami.
- Před podáváním posypejte zelenou natí, nebo zamíchejte přímo do špaget.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Děkuji za recept. To je dobrota a nikdo zatím nepoznal, že je tam květák. S receptem se dá nádherně kouzlit, nemáš žampiony, nevadí. Dala jsem na pánvičku seitan, červenou papriku a česnek. Nakonec i chilli vločky. 👍🧄🌶👍
Velmi dobré, jen jsem přidala sušenou feferonku.