- 1 menší pevný květák
- celozrnná pšeničná mouka
- kukuřičná strouhanka na obalování
- mletá paprika
- olej
- kari koření
- pepř
- sůl
Na kondiment:
- 1 lžička gochujangu
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- trocha olivového oleje
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- půl sklenice vody
- sezamové semínko
- cibule na posypání
- čerstvý tymián
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Jak připravit pečený řízek z květáku
- Květák nakrájejte na silnější plátky. Osolte a opepřete.
- V misce rozmíchejte mouku s vodou a kořením na kašovitou hmotu.
- Květák obalte v těstíčku a poté v kukuřičné strouhance.
- Pečící papír potřete olejem a dejte na něj řízky. Pokapejte povrch olejem a pečte na 200°C asi 35 minut dozlatova.
- Do malinkého kastrůlku dejte olej a prolisovaný česnek. Lehce nahřejte. Přidejte sezamové semínko.
- Ostatní ingredience na kondiment rozmíchejte ve vodě a přilejte na olej. Povařte do zhoustnutí.
- Servírujte řízek politý zálivkou a posypaný cibulkou a několika lístečky čerstvého tymiánu. Ozdobte citrónem.
Praktické
- Volte pevný menší květák.
- Zálivku můžete použít teplou nebo i vychlazenou
- Pro verzi bez lepku použijte na přípravu těstíčka bezlepkovou mouku.
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou.
Obměna
- Těstíčko můžete obohatit jakýmkoliv kořením, které máte rádi.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a podáváme bez zálivky.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
vypadá to dobře, dáváte nějakou přílohu nebo jíte jen tak
prosím o vysvětlení co je : gochujang ,jsem tu nová a učím se za pochodu.MOC DĚKUJI.❤️