- 1 květák
- citronová kůra
- trošku citronové šťávy
- česnek
- olej
- pepř
- sůl
- petrželová nať
Jak připravit steaky z květáku
- Květák důkladně omyjte a nakrájejte ho na plátky asi 2 cm silné.
- Připravte si aromatický olej. Do sekáčku nebo mixéru vložte olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, petrželku, česnek, sůl a pepř. Rozmixujte.
- Do většího hrnce dejte vařit vodu. Až voda začne vařit, ponořte do ní plátky květáku. Vařte krátce, postačí cca 3 minuty, jinak se vám rozpadne. Květák se nesmí rozvařit, musí jen lehce změknout. Po uvaření nechte květák vychladnout.
- Rozpalte gril a položte na něj plátky květáku potřené aromatický olejem, který jste si připravili. Opékejte plátky z obou stran.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- K přípravě je zapotřebí pevný čerstvý květák. Zbytky a kousky, které se vám případně odlomí, můžete použít do polévky nebo do jiných receptů.
Obměna
- Olej můžete dochutit i jinými bylinkami nebo kořením dle svojí chuti.
- Lze péci i v troubě, jen tím přijdete o charakteristický vzhled steaku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Tak tohle je pecka
Vynikající. I synovi velmi chutnalo. Neskutečně dobrá je ta olejová marináda 😋