- 1 květák
- citronová kůra
- trošku citronové šťávy
- česnek
- olej
- pepř
- sůl
- petrželová nať
Jak připravit steaky z květáku
- Květák důkladně omyjte a nakrájejte ho na plátky asi 2 cm silné.
- Připravte si aromatický olej. Do sekáčku nebo mixéru vložte olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, petrželku, česnek, sůl a pepř. Rozmixujte.
- Do většího hrnce dejte vařit vodu. Až voda začne vařit, ponořte do ní plátky květáku. Vařte krátce, postačí cca 3 minuty, jinak se vám rozpadne. Květák se nesmí rozvařit, musí jen lehce změknout. Po uvaření nechte květák vychladnout.
- Rozpalte gril a položte na něj plátky květáku potřené aromatický olejem, který jste si připravili. Opékejte plátky z obou stran.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- K přípravě je zapotřebí pevný čerstvý květák. Zbytky a kousky, které se vám případně odlomí, můžete použít do polévky nebo do jiných receptů.
Obměna
- Olej můžete dochutit i jinými bylinkami nebo kořením dle svojí chuti.
- Lze péci i v troubě, jen tím přijdete o charakteristický vzhled steaku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vynikající. I synovi velmi chutnalo. Neskutečně dobrá je ta olejová marináda 😋
Pekla jsem v troubě, protože květák se už na začátku jevil jaksi necelistvě, takže jsem ho rozřezala na růžičky. Chuťově vynikající, i manželovi chutnalo 😋