- 100 g ovesných vloček
- 130 g celozrnné žitné mouky
- 50 g lískových ořechů
- 100 g rozinek
- 50 g oleje
- vanilka
- skořice
- citronová šťáva
- 1 zarovnaná lžička jedlé sody
- 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- špaldové mléko podle potřeby
Jak připravit sladké hromádky z žitné mouky
- Do mixéru vložte rozinky, ovesné vločky a lískové ořechy. Nasekejte nadrobno a směs nasypte do mísy.
- Do směsi přidejte mouku, vanilku a dobře promíchejte.
- Do jednoho rohu dejte prášek do pečiva a jedlou sodu. Aktivujte je pokapáním citrónovou šťávou.
- Přidejte olej a mléko, mléka tolik, abyste získali vlhké těsto, které nelze zpracovat ručně. Nechte alespoň 10 minut odpočívat.
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Na plechu vyloženém pečicím papírem tvořte za pomoci dvou lžic kopečky. Pečte 15-20 minut dozlatova.
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma
Praktické
- Toto množství je na jeden větší plech.
- Nechte vychladnout na plechu.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv rostlinné mléko.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale pokud už vaše dítě jí běžné pečivo a sušenky, můžete mu tento zdravý dezert nabídnout i dříve.
- Hromádky mohou obsahovat nerozmixované ořechy, pozor na možné vdechnutí.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Hned jsem upekla a jsou výborné, děkuji za recept. Bez ořechů a těsto skvělé!