- převařená voda
- jedlé květy
Jak připravit ledové květy
- Vodu převaříme a necháme vychladnout – v kostkách se nebudou dělat bublinky a zákal.
- Květy rozdělíme do tvořítek na led -větší květenství rozdělíme na jednotlivá kvítka.
- Nalijeme převařenou vodu a pokusíme se květy co nejvíce potopit, aby mrazem netmavly.
- Necháme zmrazit a použijeme jako dekoraci do letních nápojů.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Jaké jedlé květy můžeme použít
- Všechny jedlé divoké bylinky jako je sedmikráska, fialka neboli violka, maceška, petrklíče, plicník, kostival, pampeliškahluchavka, ptačinec, kozlíček, popenec, vlčí mák, kopretina apod.
- Jedlé květy keřů jako je šeřík, hloh, bezinka nebo ovocných keřů.
- Květy ovocných stromů jako je třešeň, jabloň či hrušeň nebo stromů voňavých jako je lípa.
- Jedlé květy okrasných květin, pokud jsou doma pěstované bez chemického ošetření jako je tulipán, mečík, begonie apod.Ty jsou do tvořítek velké, budete je muset nasekat na menší kousky.
Praktické
- Používejte jen květy rostlin, které bezpečně poznáte, i u nás se najde nějaká ta jedovatá kytička. Sice jeden kvítek v nápoji těžko někoho otráví, ale nač riskovat.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vážně je tulipán jedlý?