- šálek přes noc namočených fazolí
- řasa kombu
- šálek cibule na půlměsíčky
- bobkový list
- Na pikantní dip
- 3 stroužky česneku
- 1PL olivového oleje
- 1/4 ČL soli
- trocha sojové omáčky nebo tamari
- na špičku ČL chilli
Postup
- Fazole dáme vařit do papiňáku společně s řasou kombu. jakmile se začnou vařit, ztlumíme a necháme 45min. Poté vypneme, přidáme cibuli a bobkový list. přivedeme k varu, ztlumíme a necháme 20min.
- V době, kdy se fazole dovařují připravíme pikantní dip.
- Do mixéru dáme česnek, olivový olej, sůl, asi 1ČL sojové omáčky a chilli. Rozmixujeme. (Doporučuju ihned po domixování přendat do skleněné misky a mixér ihned umýt, aby nenačichl)
- Po dovaření fazolí půlku z nich rozmixovat. Přidat k celým fazolím společně s dipem. Nyní už jen opatrně promícháme a necháme “dojít” asi 10min, aby se chutě spojily.
- Takto připravené fazole můžeme jíst s rýží, nebo klidně s tortilou atp. (v tu chvíli bych rozmixovala 3/4 fazolí a celých bych nechala jen pár).
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ahoj, moc díky za nápad. Ráda bych zítra vyzkoušela ze zbylých adzuki. Stran zázvoru předpokládám přidat d ostatními ingrediencemi do mixéru nastrouhaný (doporučení kolik? nebo jen dochutit šťávou ze zázvoru? Díky moc za doplnění a prima večer.M.