- 125 g bílé polentové krupice
- 600 g vody
- olej
- česnek
- červená řepa
- mrkev
- konopná semínka
- sůl
- pepř
- Provamel jogurt v řeckém stylu
Jak připravit lehký polentový předkrm
- Připravte polentu. Při přípravě se řiďte návodem na obalu. Já použila 125 g na 600 g vody.
- Červenou řepu a mrkev nakrájejte a zalijte olejem. Promíchejte a pečte ve fritéze nebo v troubě. Ke konci přidejte prolisovaný česnek a sůl. Ještě několik minut dopečte.
- Do mixéru vložte trochu upečené červené řepy a dvě lžíce jogurtu. Rozmixujte.
- Z polenty vykrájejte květiny nebo jiný požadovaný tvar.
- Naservírujte krém a přidejte sem tam květy polenty a zbytek orestované zeleniny. Posypte konopnými semínky, opepřete a pokapejte extra panenským olivovým olejem.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Samozřejmě nemusíte vůbec nic vykrajovat a naservírovat klasickým stylem. Tohle byl jen maličký nápad třeba na svátky nebo pro hosty.
- Řepa a mrkev byla pečená v horkovzdušné fritéze, můžete ji připravit i v troubě.
- Opravdu doporučuji jogurt Provamel řeckého typu, který jde koupit i v Česku.
Obměna
- Můžete použít i klasickou žlutou polentu dle základního receptu, který najdete zde.
Děti
- S menším množstvím soli a oleje a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář