- jáhly
- psylium
- meruňkový džem, nebo kompot bez cukru
- jablka
- kuzu
- agar (pokud chcete, aby byla náplň hodně kompaktní)
- 1PL sekaných ořechů
- jablečný mošt nebo džus bez cukru
- vanilkový extrakt (není podmínkou)
Postup
- Na formu o průměru 23cm jsem použila šálek suchých jahel. Uvařit ve vodě, ke konci přidat trochu jablečného moštu a sekané ořechy. Jáhly by měly být rozvařené. Přidáme-li psylium, korpus bude lépe držet pohromadě.
- Ještě teplé namačkáme do formy – vrstva jahel max 1,5cm.
- Máme-li džem, potřeme jáhly džemem. To způsobí, že se udělá “nepropustná” vrstva, na kterou následně budeme dávat jablíčka.
- Ve trošce vody se solí oblanšírujeme na kostičky jablka až začnou měnit barvu. Vytáhneme na talíř. Do kastrůlu se zbylou tekutinou po jablkách přidáme 1-2dcl džusu, vodu a případně trochu šťávy z meruňkového kompotu. Ten použijeme na přípravu “rychlo džemu”, když nemáme již hotový.
- Zahustíme kuzu, případně i agarem.
- Na jáhly s džemem navrstvíme jablka a zalejeme “pudinkem”.
- Ne
cháme zcela vystydnout.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Rychlo meruňkový džem z kompotu:
Rormixujeme meruňky, prohřejeme a zahustíme kuzu. Můžeme přidat rýžový sirup na zjemnění chuti, meruňky bývají kyselé.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář