- cibule
- lilek
- rajčata
- žlutý patizon
- barevné cukety
- barevné papriky
- česnek
- fazolky
- olej
- černý pepř
- bazalka
- mletá sladká paprika
- sušené oregáno
- sůl
Jak připravit letní zeleninovou pánev po italsku
- V pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájenou cibuli, lilek a papriku. Osmahněte, dokud zelenina není do poloměkka.
- Uvařte fazolky a dejte stranou.
- Spařte rajčata, oloupejte slupku, nakrájejte a dejte stranou.
- Když je lilek s paprikou dost měkký, poprašte paprikou, osolte a ještě chvilku osmahněte.
- Nyní přidejte fazolky, rajčata a cukety. Promíchejte, podlijte trochou vody, přidejte oregáno, přiklopte a duste.
- Nakonec přidejte listy bazalky a povrch pěkně opepřete.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte přizpůsobte počtu strávníků.
- Velmi syté jídlo.
- Lilkovité zeleniny používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
Obměna
- Do receptu přidat nebo z něj naopak ubrat zeleninu, podle stavu zásob a podle vaší chuti.
- Pokud chcete jídlo více omáčkové, můžete trochu víc naředit.
- Místo oregána můžete použít majoránku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Další velká dobrota, děkuji Vierko🤗 jen bez fazolek, ale ostatní zeleninku jsem měla! K večeři s pšenicí
Famozni kombinace zeleniny, neni tam akorat lilek. A dala jsem si na veceri s pohankou