Na krém:
- dlouhé lilky
- česnek
- konopná semínka
- listy řapíkatého celeru
- sůl
- pepř
Ostatní ingredience:
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
- mrkev
- červená cibule
- žlutá cuketa
- paprika
- pažitka
- sůl
- pepř
- olej
- těstoviny fusilli
- extra panenský olivový olej na zakápnutí
Jak připravit těstoviny s lilkovým krémem a zeleninou
- Celé lilky propíchejte vidličkou a vložte do trouby asi na 40 minut na 200°C.
- Lilky rozkrojte napůl, odstraňte dužinu a dejte ji stranou.
- Veškerou ostatní zeleninu nakrájejte na kostičky. Dejte stranou.
- Do sekáčku dejte celerové listy, česnek, konopná semínka a nasekejte. Přidejte dužinu z lilku, prolisovaný česnek, sůl a rozmixujte na krém.
- Na pánev nalijte olej a přidejte nakrájenou zeleninu. Zeleninu osmahněte, ne příliš dlouho, aby se nerozvařila.
- Uvařte těstoviny.
- Do velké pánve dejte lilkový krém, uvařené těstoviny, pár lžic vody z vaření těstovin a dobře promíchejte.
- Naservírujte těstoviny s krémem na talíř a obložte zeleninou, posypejte pažitkou, podle chuti dochuťte čerstvě mletým pepřem, pokapejte extra panenským olivovým olejem a jídlo je hotové.
Praktické
- Krém můžete použít i bez těstovin, do placek, na chleba, na topinku.
- Lilek stačí před pečením propíchnout na jednom místě.
- Lilkovité zeleniny používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
- Samotný krém je bezlepkový, pro bezlepkovou verzi celého receptu volte bezlepkové těstoviny.
Obměna
- Zeleninu můžete obměnit podle sezóny, chuti a vašich zásob.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Můj dnešní oběd a druhý pokus s lilkem :) přidala jsem k zelenině kostičky tofu a moc jsem si pochutnala😋