- 1 okurka
- 2 listy ledového salátu
- 2 ředkvičky
- hrst klíčků ředkvičky (nebo jiné klíčky)
- hrst kvašeného zelí
- 2 lžíce rostlinné smetany
- 1/2 lžíce umeocta
- 1 lžička křenové hořčice
- 1 lžička citrónové šťávy
- Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubo do mísy.
- Přidáme opláchnutý na tenké proužky pokrájený ledový salát.
- Přidáme kvašené zelí pokrájené na menší kousky.
- Přidáme ředkvičku nakrájenou na sirčičky a hrst klíčků.
- Zeleninu promícháme, přidáme smetanu, ocet, hořčici, citón a je-li třeba, tak trochu vody.
- Promícháme, ochutnáme, doladíme množství octu a podáváme ozdobené s pář klíčky na vrchu.
Praktické
- Klíčky ředkvičky jsou štiplavé, mnohdy ostřejší než samotná ředkvička, tak pozor, ať to nepřeženete s množstvím.
Obměna
- Místo rostlinné smetany můžete dát tofunézu.
- Můžete také přidat bylinky nebo pesto.
Děti
Malé děti budou ředkvičky i klíčky ředkviček pálit, připravte jim salát bez nich a případně jim dejte ochutnat – některé děti mají rády a přímo potřebují i pikantní chuť. Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť nebo zálivku hodně zjemníme.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář