- uvařené těstoviny
- zbytek vařených luštěnin (3-5 lžic)
- marinované nebo uzené tofu
- salátová okurka
- pažitka
- zakysaná kokosová smetana
- 2-3 lžíce veganské majonézy
- ume ocet
- citrónová šťáva
- sůl
- pepř
- hořčice
- olivy
Jak připravit letní těstovinový salát
- Okurku a tofu nakrájíme.
- Do mísy dáme okurku, tofu, těstoviny a luštěninu.
- Přidáme zakysanou smetanu a dochutíme umeoctem, pažitkou, pepřem, citrónovou šťávou, hořčicí a olivami.
- Vše důkladně promícháme, ochutnáme a případně dosolíme.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pro kompletní talíř přidáme pečenou nebo napařenou zeleninu a lžíci zeleniny kvašené.
- Pro verzi bez sóji použijeme nesójové tofu a nebo ho můžeme vynechat.
- Umeocet salát osolí, proto než přidáme sůl, nejdříve ochutnáme a teprve potom případně dosolíme.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny, např. rýžové nebo kukuřičné.
Obměna
- Místo zakysané kokosové smetany můžete použít kokosový nebo jiný rostlinný jogurt.
- Můžete přidat jakoukoliv zeleninu dle vaší chuti a stavu zásob.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Použila jsem místo těstovin zbytek pohanky, tempeh a k zelenině ještě pár rajčat – bylo to výborný😋