Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Letní tan tan ramen

Uvařeno
bez cukru
bez vajec
sezóna léto

Veganská letní verze tradiční polévky ramen bohatá na chutě a vůně a opravdu vynikající. 

Ingredience
Na polévku:
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1 lžička gochujangu
  • extra panenský olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce tamari
  • sůl
  • 250 g sójového mléka
  • 250 g vody
Ostatní ingredience:
  • trochu mořských řas dulse
  • trochu instatní řasy wakame
  • vločky z mořské řasy nori
  • trochu sušeného shiitake
  • tofu
  • cuketa
  • mrkev
  • okurka
  • paprika
  • sezamová semínka
  • sezamový olej
  • nudle ramen
  • červená jalapeňo paprička

Můj přítel začínal na váze 115 kg. Ve 25 letech mu vzali žlučník. Měl špatnou životosprávu, neuběhl ani 5 minut a ze ...

Jak připravit letní tan tan ramen

  1. Namočte shiitake na několik hodin do vody.
  2. Nakrájejte papriky, cukety, mrkev a okurky na tenké tyčinky.
  3. V misce smíchejte arašídové máslo, tahini, gochujang a tamari.
  4. Na pánev nalijte olej, přidejte prolisovaný česnek a osmahněte. Jakmile česnek začne vonět, přidejte omáčku, zalijte sójovým mlékem a vodou. Přidejte dulse, wakame a scezené namočené shiitake. Velmi dobře promíchejte. Vařte několik minut.
  5. Na pánvi na sezamovém oleji orestujte papriku, restujte pár minut.
  6. Na stejné pánvi pár minut opékejte cukety. Dejte stranou.
  7. Na stejné pánvi osmahněte mrkev na pár minut. Dejte stranou.
  8. Uvařte nudle a propláchněte je pod studenou vodou.
  9. Do polévky přidejte nakrájené tofu. Vařte 4 minuty.
  10. Do mísy na ramen (nebo jakékoli jiné) dejte nudle, tofu, vše zalijte polévkou, přidejte zeleninu.
  11. Posypte vločkovanou řasou nori, sezamovými semínky a na závěr jsem přidejte i nepříliš pikantní červené jalapeňo.

Praktické

  • Na restování zeleniny stačí jedna pánev, zeleninu restujte opravdu 1 -2 minuty, ne déle.
  • Použila jsem typicky letní zeleninu ze zahrady. Nebojte se syrové okurky v polévce.
  • Použijte sójové mléko.

Obměna

  • Místo jalapeňa dejte nasekanou čerstvou cibulku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

oooo, mnam, mnam, skoro som sama sebe ruky utrhala ; ))

Ted ji tu klohnim muzi do prace…a je mi lito, ze ji nebude jist cerstvou…voni bajecne a chutna skvele!!! Mam lehce osekanou verzi, ale je bajecna…myslim, ze mi zacina nova era polevek…mnam…diky!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

16
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

Tofu Oktoberfest

Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

Pečené tofu plátky

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Veganský Zha Jiang Mian (fotopostup)

Recept je určen všem milovníkům asijské kuchyně a na rozdíl od originálu kterým je inspirován, je bez masa. 

Veganský Dolsot Bibimbap (fotopostup)

Veganský Dolsot Bibimbap je jídlo inspirované tradičním korejským receptem. Pikantní jídlo připravované ve speciálním hrnci dolsot, který však pro přípravu...