- 300 g cizrnové mouky
- 1 l vody
- sůl
- olej na vymazání pekáčku
- kysané zelí
- petrželka
- cibule
Jak připravit italskou panissu se zelím
- V kastrůlku smíchejte mouku s vodou a nechte hodinu odpočívat. Osolte, znovu dobře promíchejte a za stálého míchání uveďte k varu.
- Jakmile se hmota začne vařit, ztlumte plamen na minimum, přikryjte poklicí a nechte probublávat. Hlídejte, aby se vám hmota nepřipálila. Občas promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Takto vařte hmotu po dobu 40 minut.
- Vymažte pekáček olejem a vzniklou kaši do něj nalijte. Uhlaďte povrch a nechte vychladnout, nejdříve při pokojové teplotě, pak v lednici. Kaše musí ztuhnout.
- Poté nakrájejte tuhou panissu na kostičky. Do kvalitní pánve nalijte trošku oleje, jen aby se pomastil povrch a na prudkém plameni osmahněte panissu se všech stran.
- Vložte jí do mísy, nasekejte na ní cibulku a petrželku a přidejte kysané zelí i s trochou šťávy. Promíchejte a servírujte jako přílohu.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Důležité je vařit hmotu poctivě 40 minut.
- Můžete připravit s předstihem a nechat hmotu v pekáčku v lednici i přes noc a péct až druhý den.
- Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.
Obměna
- Panissa se konzumuje i bez osmahnutí na pánvi.
- Obměn je nespočet, záleží pouze na vaší fantazii.
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Teď mně napadlo, zda by byla luštěninová mouka stravitelnější, kdyby se namáčela ne hodinu, ale přes noc?
Recept vypadá lakave👍zeptám se, proč se může jist lustenoniva mouka jen pokud jsme zdravi? Děkuji za odpověď