Domů > Zdravé recepty > Nápoje

Luxusní horká čokoláda

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Pro všechny milovníky čokolády tu mám recept na tento luxusní, horký nápoj, který pohladí a hlavně zahřeje.

Ingredience
na 2 menší šálky

  • 250 ml rostlinného mléka
  • 50 g kvalitní čokolády bez cukru
  • 1 polévková lžíce bio čokoládového pudingového prášku
  • javorový sirup dle chuti (cca 1 čajovou lžičku)
  • skořice

Díky správné výživě jsem se dostala z makulární degenerace a jako bonus se mi zlepšil...

Jak připravit čokoládový horký nápoj

  1. Do rendlíku dáme 200 ml mléka a 50 g čokolády. Za stálého míchání necháme rozpustit čokoládu a přivedeme k varu.
  2. Ve zbytku mléka rozmícháme pudingový prášek a vmícháme do vroucí čokolády. Dle chuti vmícháme javorový sirup.
  3. Při servírování posypeme skořicí.

 

Praktické

  • V zimě si ho dáváme horký pro zahřátí, v létě skvěle osvěží vychlazený.
  • Hustotu nápoje můžete ovlivnit množstvím pudingového prášku, pokud chcete čokoládu hustší pudingové konzistence, trošku prášku přidejte, pokud řidší, naopak uberte.

Obměna

  • Pokud nemáte po ruce pudingový prášek, použijte kukuřičný škrob smíchaný s raw kakaem.

Děti

  • Dětem dáváme až v momentě, kdy začnou toužit po čokoládě a potřebujeme zdravější alternativu. Malé děti nezvykáme na “hnědé” dezerty, kakao a čokoládu.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

28 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborná.

Čokoládu miluju :-) kdo máte opravdu kvalitní čokoládu ( né Lindt, Nestle, atd… co se dá koupit v obchodech) tak je škoda jí vařit, Kvalitní čokoláda by se neměla dostat nad 40°C jinak z ní uděláte bezcennou hnědou hmotu, která se dá koupit v každém obchodě. :-( a to si nezaslouží :-) čokoláda je zdravá a ta opravdu kvalitní není alergen… :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Valentýnské nepečené řezy (bezlepkové)

Rychlý a jednoduchý řez, který jistě zachutná i návštěvě, která se stravuje klasicky. Však vyzkoušejte a uvidíte sami.

Variace na milionářské řezy (bez lepku)

Variace na známé oblíbené řezy v bezlepkovém podání. Příprava není nijak složitá a zaručeně si pochutnáte.

Chia pudink z mechu a kapradí

Pokud máte rádi chia pudink, pak vyzkoušejte i tuto zelenou variantu s lahodbou čoko polevou. Uvidíte, že se po dezertu jen zapráší.

Čoko piškoty s náplní (bezlepkové)

Tyto čoko piškoty jsou skvělým příkladem, že i konveční sladkosti jdou vyrobit doma. Dokonce bez cukru, vajec, mléka i lepku. Nejen děti z nich budou nadše...

Bezlepkové čoko hromádky

Hromádky plné energie, možná ne moc krásné, ale dobré a rychlé a vhodné i pro bezlepkovou dietu. Jak je u mých receptů zvykem, opět v nich nenajdete cukr a...

Srdíčka na špejli s čoko polevou

Kdo už mé recepty zná, tak ví, že ráda do sladkého používám i různé obiloviny. Je to i skvělý způsob, jak je zakomponovat do jídelníčku dětem.