- 250 ml rostlinného mléka
- 50 g kvalitní čokolády bez cukru
- 1 polévková lžíce bio čokoládového pudingového prášku
- javorový sirup dle chuti (cca 1 čajovou lžičku)
- skořice
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Jak připravit čokoládový horký nápoj
- Do rendlíku dáme 200 ml mléka a 50 g čokolády. Za stálého míchání necháme rozpustit čokoládu a přivedeme k varu.
- Ve zbytku mléka rozmícháme pudingový prášek a vmícháme do vroucí čokolády. Dle chuti vmícháme javorový sirup.
- Při servírování posypeme skořicí.
Praktické
- V zimě si ho dáváme horký pro zahřátí, v létě skvěle osvěží vychlazený.
- Hustotu nápoje můžete ovlivnit množstvím pudingového prášku, pokud chcete čokoládu hustší pudingové konzistence, trošku prášku přidejte, pokud řidší, naopak uberte.
Obměna
- Pokud nemáte po ruce pudingový prášek, použijte kukuřičný škrob smíchaný s raw kakaem.
Děti
- Dětem dáváme až v momentě, kdy začnou toužit po čokoládě a potřebujeme zdravější alternativu. Malé děti nezvykáme na “hnědé” dezerty, kakao a čokoládu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborná.
Čokoládu miluju :-) kdo máte opravdu kvalitní čokoládu ( né Lindt, Nestle, atd… co se dá koupit v obchodech) tak je škoda jí vařit, Kvalitní čokoláda by se neměla dostat nad 40°C jinak z ní uděláte bezcennou hnědou hmotu, která se dá koupit v každém obchodě. :-( a to si nezaslouží :-) čokoláda je zdravá a ta opravdu kvalitní není alergen… :-)