- 1 vanička natta
- kus dýně
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 3 stonky mangoldu
- 1 lžíce oregána
- 4 lžíce tofunézy
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- umeocet na dochucení
- voda na podlití
Jak připravit natto se zeleninou
- Zeleninu očistíme (dýni hokkaido neloupeme) a pokrájíme na menší kostky, mangold na proužky.
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a sůl a orestujeme.
- Po chvíli přidáme mrkev a dýni, společně orestujeme.
- Přidáme oregáno, podlijeme a přiklopíme pokličkou.
- Dusíme cca 15 minut do změknutí dýně.
- Na závěr přidáme sojovou omáčku, mangold a prolisovaný česnek.
- Krátce společně prohřejeme a odstavíme.
- Přidáme natto, tofunézu a umeocet podle chuti.
- Pořádně promícháme a podáváme.
Kombinujeme

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

- Pro kompletní talíř stačí přidat obiloviny, případně doplnit talíř kvašenou a syrovou zeleninou.
Obměna
- Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.
- Místo česneku můžeme dát zázvorovou šťávu.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl, miminkům nedáváme tofunézu a do roka ani natto.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Díky tomuto receptu jsme se měli možnost s nattem seznámit. Zatím je to jediný recept, který jsem zkoušela. Už tak možná pětkrát a nemám zatím důvod hledat jiný, protože nám to chutná. Jenom mangold jsem nahradila řapíkatým celerem.
děkuju za tip.Natto mi zatím moc nechutná ale takhle mu zkusím dát ještě šanci😉