- 130 g vařených fazolí cannellini
- 30 g čerstvě mletého máku
- 10 g extra panenského olivového oleje
- sůl
- bílý pepř
- 10 g lahůdkového droždí
- 1 špetka citrónové kůry z bio citrónu
- citrónová šťáva
- čerstvá petrželka
- malý stroužek česneku
Jak připravit fazolovou pomazánku s mákem
- Namelte mák.
- Namelte bílý pepř.
- Do mixéru dejte uvařené fazole cannellini, mletý mák, citrónovou šťávu a kůru, sůl, pepř, extra panenský olivový olej a lahůdkové droždí. Rozmixujte, abyste získali hustý krém.
- Dejte do misky, posypte čerstvou petrželkou, trochou bílého pepře a na závěr pokapejte extra panenským olivovým olejem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Je to pomazánka, ale pokud jí trochu naředíte vodou, máte hned kondiment na těstoviny.
- Uchovávejte v lednici a zkonzumujte do dvou dnů.
- Použijte bílé fazole, které jsou rychle vařené a mají krémovou konzistenci.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bílé fazole.
Děti
- Vhodní pro děti od 2 let, ale vynechte pepř a uberte olej a sůl.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Po maku se prý blbne, ale není to pravda, tato pomazánka je luxusní ❤️
Vierka nás zásobuje skvostnými recepty 🙏❤️