Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Makové tyčinky

Uvařeno

Pokud používáte italské lievito madre, toto je malý nápad, jak využít jeho přebytečné množství, které se obyvykle vyhazuje. Připravte si slanou pochoutku, která se skvěle hodí i na silvestrovský stůl.

Ingredience
  • 110 g kvásku lievito madre
  • 110 g vody
  • cca 210 g celozrnné mouky 
  • 20 g extra panenského olivového oleje
  • mák
  • sůl

Táňa má tři děti. Přišla k nám na kurz a my jí nevěřily ani věk ani ty tři děti. Byla veselá, pozitivní, štíhlounká, ...

Jak připravit slané makové tyčinky

  1. Lievito madre dejte do misky s vodou a vidličkou rozmíchejte.
  2. Přidejte olej, sůl, mák a mouku. Prohněťte a nechte 1 hodinu odpočinout.
  3. Těsto rozválejte a vytvořte tyčinky. Potřete je vodou, posypte mákem a osolte.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 200°C do zlatova.
Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart

Praktické

  • Tyčinky můžete připravit jednoduché nebo zakroucené.
  • Doba pečení bude záviset na vaší troubě.

Obměna

  • Můžete přidat jakékoliv koření či semínka.

Děti

  • Větším dětem

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Z žitného kvásku to jde taky? LM nemám.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cuketová vláčná buchta

Slaná cuketová buchta je skvělou možností, jak využít úrodu cuket. Vyzkoušejte náš recept! Buchta vhodná jako svačina, můžete si ji sbalit do krabičky a vy...

Slané Taiyaki

Tento improvizovaný recept, v Japonsku neexistující, se zrodil v mé kuchyni, protože tady se může stát cokoliv. Jednoduchý, kořeněný a lehce pikantní, k po...

Pažitkové donutky

Upečte si slané donutky s lahodným pažitkovým dipem! Ideální kombinace nadýchaného těsta, osvěžujícího jogurtu a křupavé okurky potěší každého. Rychlý a je...

Cuketové galetky

Do italské letní kuchyně patří neodmyslitelně rajčata a bazalka, oregáno s cuketou ještě více umocní chuť a vůni Itálie. Doufám, že tahle křupavá dobrota b...

Cibulové hromádky

Další verze mých oblíbených hromádek, tentokrát slaná. Jednoduchý a rychlý recept, vhodný k pomazánkám nebo jako pohoštění na párty a oslavy.

Dýňové bulky

Rychlé, voňavé měkounké bulky skvělé pro slané pomazánky i sladké marmelády.