- 60 g celozrnné ječné mouky
- 70 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 50 g malin
- 50 g mandlí
- 50 g rozinek
- 50 g ovesného mléka
- 40 g slunečnicového oleje
- vanilka
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce hořkých čokoládových lupínků
Jak připravit malinové sušenky
- Vložte mandle a rozinky do kuchyňského robotu. Hrubě nasekejte. Dejte do misky.
- Přidejte suché přísady a promíchejte.
- Přidejte celé maliny a tekuté přísady. Promíchejte a krátce prohněťte rukou.
- Plech vyložte pečicím papírem a pomocí lžíce tvořte kopečky. Vložte do trouby a pečte na 190°C dozlatova.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pečte podle vaší trouby. Kontrolujte hromádky, jsou upečeny velmi rychle, cca za 10 – 15 minut.
- Myslím, že není třeba sladit, rozinky se postarají o dostatečnou sladkost.
- Maliny použijte čerstvé, ne mražené.
Obměna
- Můžete zkusit i s jiným ovocem, ale toto ovoce dodá krásnou vůni i chuť.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
- Pozor na kusy mandlí.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář