Ingredience pro 4 mističky
- 50g jáhel nebo 25g rýže a 25g jáhel
- 200g bílé tofu (jeden balíček)
- 4 lžíce javorového sirupu nebo 5 lžic rýžového či sladěnky (dle chuti)
- miska malin asi 100-150g
- špetka soli
Postup
Jáhly nebo kombinaci jáhel s rýží propláchneme studenou vodou a dáme vařit do čtyřnásobku vody se špetičkou soli. Po 10 minutách varu přidáme nakrájené tofu na větší kostky a vaříme ještě asi 10-15 minut. Tofu by ze začátku mělo být alespoň z části ponořeno ve vodě, pokud máte vody málo, dolijte horkou. Ke konci varu už by se měla voda převážně vsáknout do jáhel a jáhly být spíše rozvařené. Pokud máte vody moc, nechte vařit déle a jáhly nechte ještě půl hodiny dojít pod pokličkou na vypnutém sporáku.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Uvařené jáhly spolu s tofu a několika lžícemi javorového sirupu či rýžového rozmixujeme do hladka. Přidáme 2/3 malin a ještě za tepla rozmixujeme. Pokud je to málo sladké, přidáme podle chuti sirup.
Můžeme samozřejmě použít i sladěnku, ale je nutné ji přidat ještě za horka, aby následně nepracovala a krém nám nezřídl. Pamatujte, že se sladěnkou už to nebude bezlepková verze.
Na závěr krém ozdobíme zbylými malinami. Podávat můžete teplé nebo vychlazené.
Kombinujeme
Tento krém můžete použít jako jednu z vrstev do pohárů.
Obměna
Místo malin můžete použít jahody, borůvky, ostružiny či jiné sezónní ovoce. Pro zpestření krém rozdělte na dvě části a každou část mixujte s jiným ovocem.
Děti
Malinový krém mohou děti asi od 1,5 roku. Krém podávejte dětem buď teplý nebo v pokojové teplotě.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vyborny rychly dezert pripraveny do sklenicek na vylet behem vareni snidanove kase. Jen nevim, co delam spatne, ze mi z toho vysla spis seda barva nez takova krasne ruzova jako na vasich fotkach. Malin jsem mela 100 g a delala jsem z jahel. Priste vyzkousim z ryze. :)
Z bile ryze a jahod, vynikajici!! Nevite,zda by slo vyslehat s agarem jako krem do dortu? Premyslim, zda s nim povarit, ci ho zaslehat zvlast ..neporadi nekdo zkusenejsi? Diky