Jak připravit pomazánku mama ganoush
- Cuketu dobře upečte v troubě.
- Do kuchyňského robotu dejte upečené cukety, vymačkaný česnek, jogurt, pár lístků máty, sladkou papriku, sůl, citrónovou šťávu, tahini a dvě lžíce extra panenského olivového oleje. Rozmixujte.
- Mama ganoush naservírujte do mističek, posypte za’atarem, pažitkou, paprikou a opraženými slunečnicovými semínky. Pokapejte olivovým olejem a mama ganoush je připraven.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Tepelně zpracovaná zelenina by se měla spotřebovat nejlépe čerstvě připravená do 2 hodin. Pokud vám nějaká pomazánka zbyde, uchovávejte ji v lednici a na talíři pak doplňte kouskem čerstvě napařené zeleniny a ideálně i lžící kvašené.
- Vynikající do placek, k syrové i tepelně zpracované zelenině, na chleba, na rýži.
- Používejte pouze kvalitní olivový olej.
- Máty použijte jen málo, máta peprná je velmi výrazná.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný
Obměna
- Můžete přidat trochu mletého kmínu.
Děti
- S menším nožství soli a oleje a bez pikatního koření vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Teda, chuťově je fajn. Akorát nevím, kde jsem udělala chybu, mám to hodně řídké.
Jsem levá a potřebuji na všechno postup, tak jsem úplně nevěděla, jak upéct tu cuketu. Dala jsem ji do skleněné mísy a pokapala trochou oliváče. Pekla asi hodinu a půl. Ale cuketa byla potom hodně šťavnatá.
Dekuji za recept. Prekvapivne uzasne. Lituji ze jsem neudela z dvojite davky.