Výtečná pochoutka, která báječně osvěží v horkých letních dnech. Kdo ochutnal, nevěří,
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
není z mléka a že je bez cukru. Zatím chutnal všem, i těm, co na sladké moc nejsou.
Ingredience (pro cca 8 mističek)- 4 meruňky
- 2 jablka (nemusí být, pokud máte hodně zralé meruňky)
- Hrst rozinek
- Půl listru ovesného mléka (nebo jiného rostlinného, může být i sušené naředěné vodou)
- Půl litru vody
- Špetka soli
- 8-10 lžic kukuřičného škrobu
- Čerstvé ovoce na ozdobení (jahody, maliny, borůvky, cokoli dle sezóny)
Očištěné vykrájené ovoce bez pecek dáme do hrnce. Opereme rozinky na sítku pod tekoucí vodou a přidáme k ovoci spolu se špetkou soli pro zvýraznění sladké chuti. Přivedeme k varu a na mírném plameni dusíme pod pokličkou cca 20 minut. Mezi tím rozmícháme metličkou studené ovesné mléko s 8 lžícemi kukuřičného škrobu (případně rozmícháme sušené mléko s troškou horké vody a doředíme studenou). Když jsou jablka dostatečně rozvařená, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem. Vlijeme do hrnce směs mléka s kukuřičným škrobem a za stálého míchání ještě 7 minut povaříme. Hotový pudink vlijeme do mističek a zchladlý skladujeme v lednici. Před podáváním zdobíme čerstvým ovocem.
PraktickéPokud se nám zdá pudink příliš řídký, rozředíme si ještě lžíci škrobu v malém množství studené vody a přidáme ho do hrnce a opět povaříme. V obráceném případě naředíme pudink vodou. Pudink už nám v chladu o mnoho víc neztuhne, proto si připravte kaši tak hustou, jak hustý a pevný chcete mít výsledný pudink.
Chcete-li mít pudink sladší, nebo meruňky jsou málo zralé, přidejte další jablka a rozinky. Pokud chcete kyselkavý, dejte jen samotné meruňky a rozinky.
ObměnaMůžete udělat pudink jen z jablíček nebo zkombinovat různé zbytky ovoce, které už vadne a je potřeba je zlikvidovat. Nikdy však nepoužíváme ovoce nahnilé či plesnivé!
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vařila jsem dnes jako dezert pro rodinu a všichni si pochutnali (kdybych nebyla momentálně na HIT dietě, tak si dám s nimi). Jen mě trochu zmátlo množství tekutin v receptu – půl litru mléka a k tomu ještě půl litru vody. Tak jsem radši zabrouzdala do jiných receptů zde a dopadlo to dobře :-) Díky moc za recept!
Jednoduchá příprava a skvělá chuť. Díky moc za takovéto recepty :-)