Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- Dáme je do hrnce, přidáme vodu, špetkou soli a koření.
- Dáme vařit cca na 20 minut.
- Než se ovoce uvaří a změkne, omyjeme citrón, na struhadle ho ze všech stran ostrouháme a na závěr vymačkáme šťávu.
- Když je ovoce uvařené, přidáme do hrnce k ovoci agar, který jsme rozmíchali v trošce studené vody, citrónovou kůru i šťávu a podle chuti ovocný koncentrát či jiné sladidlo na doslazení.
- Počkáme, až obsah hrnce opět přijde k varu, mícháme, dokud se agar zcela nerozpustí.
- Vypneme a nalijeme do pohárků či misek.
- Po vychladnutí nám tekutina ztuhne.
- Nečekejte, že po přidání agaru začne ovoce houstnout. Vše bude velmi tekuté, dokud to zcela nevychladne. Dáte-li agaru více, budete moci vzniklou hmotu porcovat. V případě letních pohárů však chuťové buňky více potěší “mokřejší” verze pohárů, kdy želé je řídké a v něm kousky ovoce.
- Oslaďte si podle chuti, počítejte, že citrón dodá kyselou a bude potřeba přidat něco na oslazení.
Do pohárů můžeme přidat jakékoli ovoce, které zrovna dozrává, koření můžeme vynechat nebo vyměnit. Citrón není podmínka, ale báječně osvěží.
Děti
Pohárek můžeme dávat dětem cca od jednoho roku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam ♥️
Děkuji za zajímavý dezert, jen mne zajímá, jak je to s ovocem, které zraje takto rozdílně, když jsou meruňky ještě nejsou jablka? Takže, jak tento recept využít? Děkuji za odpověď.