Navštívili jsme výrobnu firmy Kojibakers
V Kojibakers se vyrábí a kvasí výhradně přírodními postupy. Přednostně z evropských surovin a samozřejmě bez přidané chemie. Striktně za studena bez tepelné akcelerace. Všechny produkty jsou řemeslně, v podstatě ručně, vyrobeny v Hořovicích.
Chutné i pro úplné začátečníky
Všechno jsme ochutnali a testujeme už pár týdnů doma při vaření. Výrobky jsou naprosto skvělé a budou určitě chutnat začátečníkům, protože jsou jemné.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Unikátní Koji výrobky
V nabídce najdete tyto produkty:
- světlé sojové a hrachové miso pasty, jemné i hrubé konzistence podle vašeho výběru. Lehká miso pasta je vyrobená z kvalitního hrachu poctivým kvašením s vysokým (více než 40%) podílem komekoji. Tento zdroj enzymů a dalších proteinů je vhodný do polévek a dalších jídel. Vyrábíme z bio hrachu a vlastní komekoji. Za studena kvašené a nestabilizované.
- miso polévky pro rychlou přípravu – česnekovou, cibulovou, s kimči, se shiitake. Unikátní fermentovaný polévkový základ vytvořený z nepasterizovaného hrachového misa a pečené cibule, česneku, s kimči nebo shiitake houbami. Díky obsaženým enzymům jde o velmi zdravý pokrm s kořeny v Japonsku a Číně, surovinami je však přizpůsoben českému prostředí. Jednu lžíci stačí zalít horkou (nikoliv vařící) vodou a zamíchat. Vznikne tak jemná “cibulačka”. Jedno balení obsahuje 8 poctivých porcí.
- višňový praocet – kvašený ocet na medovém základu ochucený višněmi. Vyroben původní orleánskou metodou v poctivých dubových kádích. Z vysoce kvalitního českého medu a višní. Ocet je vhodný nejen do salátů, polévek apod., ale také jako základ velmi osvěžujícího ovocného nápoje (stačí smíchat s vodou nebo připravit v sodastreamu skvělou limonádu).
- shiokoji – unikátní kvašená nasolovací marináda, která stačí jako jediná ingredience pro naložení masa nebo zeleniny před grilováním, pečením nebo smažením. Dodá křehkost a skvělou chuť umami. Shiokoji je možné použít i na kvašení nebo ochucení zeleniny či hub. Vyrábíme ho poctivým kvašením bez alkoholové stabilizace.
- komekoji – rýže obohacená enzymy produkované ušlechtilou plísní koji (Aspergillus Oryzae), která je základním vstupem pro výrobu mnoha japonských potravin (miso, saké, amazake, sojová omáčka a další). Samostatně je po namixování na mouku skvělá pro extrémně rychlé „staření“ masa. Vyrábíme z vysoce kvalitní italské rýže tradičním japonským způsobem.
Připravujeme pro vás reportáž z výroby
Pánové z Kojibakers jsou skutečně nadšenci. Minulý pátek jsme s nimi strávili báječných pár hodin v jejich provozu. My jsme měli spoustu otázek a kameru, oni mají spoustu informací. Až to všechno sestříháme, tak se můžete těšit na reportáž přímo z provozu. Dozvíte se spoustu zajímavých věcí a padne kdejaký ten mýtus.
Výhoda pro členy Klubu Jíme Jinak
Členové Klubu mají slevu 25% na veškerý nákup v eshopu www.eshop.kojibakers.cz vyjma dárkových poukazů [přihlaste se].
Objednávat můžete i na Slovensko, v eshopu je možno platit v Eurech.
Akce trvá do 31.12. 2020
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý den Evi,nejde mi uplatnit klubová sleva na miso i přésto ,že píšete – lze uplatnit do roku 2021. Je to technická chyba nebo? Děkuji za info.Simona
Evi, ráda bych ochutnala, ale momentálně jsou kojibackers mimo provoz. Uvidím, kdy zase naskoci. Pokusis se obnovit slevu i na příští rok, kdyby to letos už neklaplo?