Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Miso polévka s dýní a brokolicí

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim

Začít den dobrou miso polévkou je už pro některé z nás závislost. Miso polévka po ránu úžasně nastartuje metabolismus a nezatíží zažívání jako u nás tolik rozšířené pečivo. Navíc obsahuje lehce stravitelné minerály, které v této formě může tělo velmi dobře využít. Tělo tak hned po ránu dostane potřebnou dávku energie, vitamínů a minerálů, aby mohlo celý den dobře fungovat.

Ingredience
pro 4 porce
  • dýně
  • pórek
  • brokolice
  • cibule
  • horký zeleninový vývar nebo horká voda
  • miso pasta
  • olej
  • sůl

Jíme Jinak je pro mne novou životní filosofií. Díky změně stravy jsme s manželem plní životního elánu a cítíme se mno...

Jak připravit miso polévku s dýní a brokolicí

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, krátce ji orestujeme na oleji spolu se solí. Soli dáme jenom špetku, na závěr se polévka ještě dosolí pomocí miso pasty.
  2. Zalijeme horkým vývarem, nebo horkou vodou, přidáme brokolici pokrájenou na růžičky, dýni na kostičky a vaříme cca 10 minut do měkka.
  3. Nakonec přidáme nakrájený pórek na nudličky a necháme ještě pár minut dojít.
  4. Pak polévku odstavíme a dochutíme misem. V trošce polévky rozmícháme asi lžičku miso pasty, která úžasně polévku dochutí. Pokud je málo slaná, přidejte ještě miso pastu, nebo sójovou omáčku.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Nemáme-li po ruce hotový vývar, jednoduše si dáme 10 minut vyvařit odkrojky z mrkve, pórku (včetně kořínku), stonku z brokolice a přidáme řasu. Pokud nám už ani těch 10 minut navíc nevychází, zalijeme zeleninu vroucí vodou a i tak vyrobíme velmi cennou snídani bohatou na vitamíny, minerální látky a enzymy.

Kombinujeme

  • Do polévky můžeme přidat obilovinu i trochu luštěniny. Máme-li hotovou, přidáme na závěr, jinak dáme vařit spolu se zeleninou. Získáme tak hodnotnou obědovou polévku.

Obměna

  • Polévku můžeme připravit z jakékoli zeleniny. Vyzkoušejte například kombinaci cibule, petržel, kedlubna nebo cibule,  mrkev, květák.
  • V zásadě je dobré nekombinovat více než tři druhy zeleniny. Ideálně vezmeme jednu kořenovou, jednu kulatou a jednu listovou zeleninu.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

22 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

👌

Mila Beata
21. 5. 2021

Luxusní ranní polevka ♥️ Mnaaam 😇 děkujeme

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Miso polévka s kroupama

Tuhle polévku vaříme jako lehkou dietní obědovou nebo si ji dáváme ve dnech, kdy potřebujeme sytou snídani.

Svatomartinské “Huso”-knedlo-zelo

Česká sváteční klasika nezklame ani v našem odlehčeném provedení. Huso knedlo zelo podle Jíme Jinak je skutečná lahůdka, na které si určitě pochutnají všic...

Vánoční dýňová polévka

Tenhle dýňový krém má krásnou barvu a úžasnou vánoční vůni. Skvěle se hodí pro sváteční chvíle a určitě bude chutnat i vašim hostům. Je s ní minimum práce ...

Červená zelňačka s koprem

Zelňačka z červeného zelí je skvělá a velmi jednoduchá. Když se dobře ochutí a přidá kopr, tak je to hotová delikatesa.