Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Jak uvařit miso polévku
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Očistíme zeleninu, ale nekrájíme ji, necháme ji vcelku.
- Do horkého vývaru dáme trochu soli a zeleninu.
- Vaříme asi 10 minut, až zelenina změkne.
- Vypneme oheň, přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
- Zeleninu doporučujeme rozdělit přímo v hrnci na počet porcí nebo ji vyjmout na nakrájet na kusy, které jsou vám velikostí příjemné.
- Na závěr posypeme petrželkou a ozdobíme gomasiem.
Praktické
- Zelenina uvařená vcelku má mnohem výraznější chuť.
- Pokud by vám nebo dětem větší kousky vadily, po uvaření zeleninu vyjměte, nechte ji chvilku na prkýnku vychladnout a pak nakrájejte na menší kousky.
- Malým dětem můžete dát po vychladnutí do ruky klidně celou mrkev nebo kousek kedlubny.
- Optimální množství miso pasty je 1/2 až 1 čajová lžička na 1 porci.
Děti
- Od půl roku – polévku vaříme úplně bez soli a dochucovadel.
- Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
- Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.
- Od dvou let – mohou polévku podle receptu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
🙂
Kolik je “trochu misa”? :D Bude to mé poprvé, tak nevím, zda mám dát trochu jako kuličku hrášku, nebo čajovou lžičku nebo …? Děkuji :)