- 1 větší mrkev
- 20 cm pórku
- 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
- špetka soli
- miso pasta
- klíčky
- Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.
- Pórek nakrájíme šikmo na dlouhé proužky, mrkev na kostičky.
- Do vroucího vývaru dáme trochu soli, přidáme nakrájenou mrkev a po 5 minutách pórek.
- Povaříme ještě 5 minut.
- Vypneme oheň.
- V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
- Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
- Ozdobíme nakrájenými klíčky.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte rýžovou miso pastu.
- Zeleninu můžete použít jakoukoliv, ale stačí 2-3 druhy, aby polévka měla pokaždé jinou chuť.
- Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, miso použijeme bílé a jen malinko.
- Od 2 let mohou děti polévku podle receptu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
👍
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli můžu udělat zeleninový vývar večer a pak ho zmrazit a teprve ráno ho použít do miso polévky? Děkuji :-)