- 1větší žampion
- 1 větší mrkev
- 8 kapustiček
- stonek řapíkatého celeru
- 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
- špetka soli
- miso pasta
- Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu.
- Žampion pokrájíme na proužky, kapustičky na osminky, mrkev na kostičky a řapíkatý celer na proužky.
- Do vroucího vývaru dáme trochu soli, přidáme nakrájené žampiony a zeleninu a povaříme asi 12 minut.
- Vypneme oheň.
- V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
- Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
- Ozdobíme nakrájenou petrželkou.
- Zeleninu můžete použít jakoukoliv, ale stačí 2-3 druhy, aby polévka měla pokaždé jinou chuť. Můžete spotřebovat zbytky zeleniny, co máte v lednici.
- Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, kdy nedáváme žampióny a solíme minimálně.
- Od 2 let mohou děti polévku podle receptu.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam ♥️ Miso stokrát jinak , přidala jsem par knedlicku z kvasku ♥️😂
Moja prvá Miso polievka a bola výborná, pochvaľoval si aj masozravy priateľ 😊