Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Miso polévka z kadeřávku

Uvařeno
bez lepku
sezóna zima

Na zahrádce mám pořád kadeřávek, který je skvělý zdroj vitamínů v zimě. V polévce spolu s mrkví je výborný.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší mrkev
  • hrst kadeřávku (nebo kapusty)
  • 1 vrchovatá lžíce miso pasty
  • sůl
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • posypka: petrželka

Beáta se narodila s vrozenými vadami kyčlí, zad a malým vzrůstem. K permanentním bolestem a chození o berlích se se p...

Postup
  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Mrkev nakrájíme na kostičky, kadeřávek na proužky.
  3. Do horkého zeleninového vývaru dáme trošku soli a nakrájenou zeleninu.
  4. Vaříme 7-10 minut do změknutí mrkve.
  5. Sundáme z ohně, v trošce horké polévky rozmícháme miso pastu a vrátíme do polévky.
  6. Polévku ozdobíme zelenou posypkou.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Obměna

  • Místo kadeřávku můžeme použít kapustu.

Děti

  • Tuto polévku s minimem soli a miso pasty mohou děti od 1 roku.
  • Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

S kapustou a nori vločkami. 🍀

Mohla bych jeste dotaz k polevce, prosim.
Lze pro sytost pridat nejen obilovinu sle i lusteninu?-na snidani
Vyvar-nekde jsem u vas cetla, ze lze udelat ze zbytku, odrezlu zeleniny, ale me se zda, ze to je ‘to’ spinave na vyhoz:( slupky uz tuplem a zelenina vyvarena uz zas pouzit asi nelze nebo asi lze, ale je to jej hmota, co je nejlepsi reseni?:)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu. P...
17
11

Horká chilli čokoláda bez cukru a bez mléka

Když na vás v tomhle počasí přijde chuť dát si něco sladkého a pikantního na zahřátí, zkuste domácí horkou čokoládu. Samozřejmě bez mléka a bez cukru. Urči...

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Karamelizovaná mrkev v hořčično-“medové” zálivce

Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-“medové” zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.

Tuříňačka – bramboračka z tuřínu

Tuřín má blahodárné účinky na močové cesty, dýchací cesty, pleť i potíže s dnou, protože krom všech vitamínů, vlákniny a vitamínů, které obsahuje, zbavuje ...

Posilující polévka s hokkaido adzuki a kořenem lopuchu

Lopuchový kořen je zdrojem slizů, tříslovin, inulinu, silicí, hořčin, minerálních látek a solí. Podporuje látkovou výměnu, má čistící a močopudné účinky, p...