- 1 větší mrkev
- hrst kadeřávku (nebo kapusty)
- 1 vrchovatá lžíce miso pasty
- sůl
- litr zeleninového vývaru/horké vody
- posypka: petrželka
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Mrkev nakrájíme na kostičky, kadeřávek na proužky.
- Do horkého zeleninového vývaru dáme trošku soli a nakrájenou zeleninu.
- Vaříme 7-10 minut do změknutí mrkve.
- Sundáme z ohně, v trošce horké polévky rozmícháme miso pastu a vrátíme do polévky.
- Polévku ozdobíme zelenou posypkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Obměna
- Místo kadeřávku můžeme použít kapustu.
Děti
- Tuto polévku s minimem soli a miso pasty mohou děti od 1 roku.
- Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
S kapustou a nori vločkami. 🍀
Mohla bych jeste dotaz k polevce, prosim.
Lze pro sytost pridat nejen obilovinu sle i lusteninu?-na snidani
Vyvar-nekde jsem u vas cetla, ze lze udelat ze zbytku, odrezlu zeleniny, ale me se zda, ze to je ‘to’ spinave na vyhoz:( slupky uz tuplem a zelenina vyvarena uz zas pouzit asi nelze nebo asi lze, ale je to jej hmota, co je nejlepsi reseni?:)